• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

21.09.2018

08:01

(FOTO) KUKASTI KRSTOVI U CENTRU BEOGRADA! Simboli fašizma osvanuli u Studentskom parku, NADLEŽNI OBEĆAVAJU BRZU REAKCIJU!

Beograd

(FOTO) KUKASTI KRSTOVI U CENTRU BEOGRADA! Simboli fašizma osvanuli u Studentskom parku, NADLEŽNI OBEĆAVAJU BRZU REAKCIJU!

Podeli vest

Studentski park, u centru Beograda, osvanuo je sa kukastim krstovima, ispisanim sprejom na unutrašnjoj strani zida koji ograđuje park.

Kako je javila reporterka TV Prva, kada se pipne, boja je još sveža. Fotografija je najpre osvanula na društvenim mrežama, a nadležni obećavaju da će brzo reagovati.

Igor Ginzberg iz Jevrejske zajednice kaže da je šokiran činjenicom da su simboli fašizma i nacizma osvanuli u parku u kom se svakog dana igraju deca. U tom parku, kako kaže, svakoga dana borave i profesori, učitelji, stariji ljudi koji znaju simboliku tog znaka. 

Veruje, kako kaže, da oni koji koji su ga ispisali, ni ne znaju njegovo pravo značenje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bgd

pre 5 godina

Nepismena balavurdija koja ne zna nos da obriše. Treba ih pohapsiti i dati dobre batine.

AS

pre 5 godina

JEL VAM SE NE ČINI DA JE TO DEČIJA IGRARIJA? TI KUKASTI KRSTEVI SU NAOPAKO NAPISANI.

SS

pre 5 godina

Znaju oni dobro značenje tog simbola.Strašno je to što nema onoga ko treba to da nadgleda,čuva i sprečava kao nekad,setite se.Imaće toga mnogo svukuda.

princip

pre 5 godina

Srbska deca pametnija od očeva pa crtaju starosrbske znakove....opismenite se!

ZN

pre 5 godina

Kraci fašističkog kukastog krsta okrenuti su u suprotnom smeru. Ovaj krst je drevni četvoroktaki.

Nenad

pre 5 godina

Кукасти крст није симбол фашизма.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set