• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

21.09.2018

14:07

RADOJIČIĆ: Polumaraton je svetski brend i nova sjajna promocija Beograda

Beograd

RADOJIČIĆ: Polumaraton je svetski brend i nova sjajna promocija Beograda

Podeli vest

Beogradski polumarton nova je prilika za promociju Grada i države, ali i da se skrene pažnja koliko su zdrav život i trčanje bitni, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić

Beogradski polumarton, drugi po redu, kao i prošle godine čine dve trke - od 10 i 21 kilometar, pod parolom "Trka dobrote" i organizatori očekuju blizu 4.000 učesnika.

- Radujem se sjajnom povodu, značajnom događaju. Beograd je grad dobročinstva, ovo je novi način da ga promovišemo. Beogradski maraton i polumaraton postali su brend u svetu, uz poruku da je važan zdrav život i svakodnevna fizička aktivnost - rekao je Radojčić na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Kao lekar, dao je savet da je neophodna aktivnost od pola sata dnevno, a želja je i da se istraživačkoj stanici "Petnica" pomogne u radu.

- Pozivam sve Beograđane i istitucije da učestvuju, ali i donacijom daju doprinos akciji".

Direktor Beogradsko maratona Dejan Nikolić zahvalio se Gradu na podršci da se organizuju trke.

- Rekorder na 400 metara sa preponama Kevin Jang je bio na maratonu i rekao je takve pozitivne vibracije i atmosferu nije video. Pripreme su pri kraju i sve će biti spremno - poručio je Nikolić i otkrio da je trenutno prijavljeno 2.900 trkača.

Član Upravnog odbora Srpskog filantropskog foruma Veran Matić naglasio je značaj Beogradskog polumaratona.

- Prošle godine sam trčao polumaraton, bilo mi je zadovoljstvo, to je vrhunski doživljaj i suočavanje sa sopstvenim mogućnostima. Više smo rođeni za trčanje, nego za hodanje - dodao je Matić, uz napomenu da je Vlada Srbije prepoznala koliko je vazna filantropija za velike projekte.

Direktor Istraživačke stanice "Petnica" Vigor Majić priznao je da je bio prijatno iznenađen da ta organizacija bude deo Beogradskog polumaratona.

- To je za nas čast i izazov. Živimo od donacija i sponzorstva, a ovo je korak napred. Cilj nam je da podignemo kvalitet rada kroz kupovinu jednog uređaja, optimista smo da će biti uspešan događaj - zaključio je Majić.

Za razliku od premijernog Beogradskog polumaratona, koji je održan prošlog decembra po hladnom vremenu i uz neprekidno provejavanje snega, sada se očekuje lepo vreme.

Drugi Beogradski polumaraton održava se 30. septembra.

 

RADOJIČIĆ: Beograd može primeniti iskustva Helsinkija!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 5 godina

Divna manifestacija, koja će vrlo brzo prerasti u tradiciju.

Miki

pre 5 godina

Važno je da Beograd drži korak sa svim velikim Evropskim gradovima.

Bojana

pre 5 godina

Gradonacelnik Radojicic odlicno vodi grad. Beograd se razvija u pravom smeru, promocija grada je bolja nego ikada, a tome i svedoci nikad veci broj stranih turista. Prihodi od turizma ce ove godine premasiti ocekivane.

Danijel

pre 5 godina

Lepa prilika za promociju sporta i da se jos jenom pokaze kako je Beograd dobar domacin.

Bane

pre 5 godina

Podrzavam svaku ovakvi i slicnu aktivnost, razvoj sportskog i takmicarskog duha, promocija zdravog zivota i promocija Beograda pred medjunarodnim takmicarima i gostima

Naca

pre 5 godina

Za koju godinu, ovim tempom, Beograd će biti najkomleptnija prestonica ovog dela Evropa.

laki

pre 5 godina

Beograd na svetskim mapama da bude prepoznatljiv po tome.

Milan

pre 5 godina

Svaka promocija Beograda doprinece boljem ugledu grada u svetu.

Oliver

pre 5 godina

Beograd će uskoro biti u top 5 prestonica Evrope.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Polumaraton,FEST,Bemus,BEER Fest,Skadarlija...su brendovi BG.

MIRJANA

pre 5 godina

Nas grad Beograd je poznat kao grad dobrocinstva u kojem su se odrzala mnoga takmicenja u mnogim sporttskim granama. Beograd je uvek bio domacin dobrodoslice svima sve goste je primao uvek otvorenih ruku i srca., ali je ova trka jos jedan nacin za promovisanje takvog ponasanja.

Jaca

pre 5 godina

Mnogo naroda ce privuci ovaj lepi dogadjaj! Lepa vest!

Govedarica

pre 5 godina

Maraton je fizičko zdravstvena aktivnost koja ima i zabavni karakter.

Milos

pre 5 godina

Fenomenalna stvar Beogradski Polumaraton je idealna stvar da se okupe mladi da se bave fizickom aktivnoscu i pomognu obnavljanje Petnice.

Graci

pre 5 godina

Jako je divno videti kako Beograd ide napred i kako ce sve lepsi i lepsi da bude.

Fudbaler

pre 5 godina

Beogradu i jeste potrebno više takvih sportskih manifestacija.

Pele

pre 5 godina

Baš se gradonačelnik dosetio savršeno da Beograd dobije još jedan polumaraton.

minja03

pre 5 godina

LEPA VEST,VELIKI BROJ LJUDI CE SE ODAZVATI OVOJ MANIFESTACIJI.

Mija

pre 5 godina

Znacajno je sto ce se na ovako lep nacin,promovisati Beograd.Sjajna je prilika za gradjane Beograda,da steknu kroz rekreativni sport,zdrave navike.Trcanje je zdrava aktivnost,koja je znacajna za ocuvanje zdravlja,a pre svega zdrava navika,koju moramo primenjivati.

Danijela

pre 5 godina

Beograd je grad koji je pokazao da je odlican u organizaciji razlicitih manifestacija, da je odlican domacin i da je to odlican nacin za promociju samog grada!

Dusan

pre 5 godina

To njije samo sjajna promocija Beograda, nego i svih gradova Srbije. Imate dosta maratona u drugim gradovima kojima raste broj učesnika, dok na Beogradskom pada. Ali svakako treba dizati sve sportske aktivnosti.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set