• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.09.2018

10:29

ZATVOREN CENTAR GRADA! Počeo dugi Beogradski polumarat, evo kuda možete da prođete

Beograd

ZATVOREN CENTAR GRADA! Počeo dugi Beogradski polumarat, evo kuda možete da prođete

Podeli vest

Drugi Beogradski polumaraton, pod sloganom "Trka dobrote", počeo je tačno u 10 sati startom ispred crkve Svetog Marka.

Znak za start trke dao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Na trci učestvuje oko 3.000 trkača iz 40 zemalja, a trči se na 10 kilometara i polumaraton na 21 kilometar.

Zbog trke zatvaren je veliki broj ulica u centru grada i na Novom Beogradu, pa čak i Brankovog mosta!

Trasa trke od 10 kilometara je od Ulice Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, kroz Beogradsku, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Parisku, Kneza Sime Markovića, Pop Lukinu, Brankovu, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije.

Trasa polumaratona, trke od 21 kilometar, je Bulevar Kralja Aleksandra, Beogradska, Starine Novaka, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Bulevar Vojvode Bojovića, Pariska, Kneza Sime Markovića, Pop Lukina, Brankova, Bulevar Nikole Tesle, 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina, Omladinskih brigada, Bulevar Milutina Milankovića, Bulevar umetnosti, Milentija Popovića, Bulevar Zorana Đinđića, Antifašističke borbe, Bulevar Mihajla Pupina, Brankova, Kraljice Natalije, Kneza Miloša, Kralja Milana, Terazije.

Zbog Drugog beogradskog polumaratona u nedelju od 10 sati, doći će do značajnih izmena na čak 70 linija javnog gradskog prevoza. Pored toga, neke stanice će biti ukinute, dok će pojedine linije biti podeljene na A i B, u zavisnosti od trase kojom saobraćaju. Do prvih izmena u gradskom prevozu doći će već na trasama autobusa u noći između subote i nedelje.

– Izmene počinju već od ponoći između subote i nedelje u zoni startnog cilja, u Bulevaru kralja Aleksandra i u zoni cilja kod hotela "Moskva" na Terazijama. Trasa trke na 10 kilometra biće zatvorena u nedelju od devet sati, a postepeno će biti otvarana za saobraćaj u zavisnosti od toga kako se trasa bude oslobađala od trkača. Trasa polumaratona biće zatvorena u kontinuitetu od 10 do 13 sati, kada je predviđena vremenska rampa, a zatim će i ona biti otvarana postepeno kako se bude oslobađala, osim na potezu od Slavije do Terazija, gde će saobraćaj biti uspostavljen posle 17 sati – rekao je Darko Glavaš, v. d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

U CENTAR GRADA SAMO KO MORA: Čak 70 linija gradskog prevoza izmenjeno zbog održavanja polumaratona

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set