• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

09.10.2018

10:59

(FOTO) MALI: Projekat TPS Zemun do kraja 2021. godine

Beograd

(FOTO) MALI: Projekat TPS Zemun do kraja 2021. godine

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj Ugovor o garanciji za Projekat tehničko-putničke stanice Zemun - Faza 2, čija je vrednost 22 miliona evra

Mali je rekao da će ceo projekat gradnje TPS Zemun biti završen do kraja 2021. godine ili početka 2022. godine i da će omogućiti bolji i bezbedniji železnički saobraćaj u Beogradu.

Foto: Tanjug

- Završićemo rekonstrukciju i izgradnju kako bi se TPS Zemun privela nameni - naglasio je Mali.

Projekat podrazumeva izgradnju funkcionalne celine za održavanje železničkih voznih sredstava za prevoz putnika i izmeštanje sa sadašnje lokacije u Savskom amfiteatru i oslobađanje zauzetih površina u centralnoj gradskoj zoni.

Foto: Tanjug


Ugovor je u ime EBRD potpisala direktorka za transport Sju Baret, koja je rekla da će 17 miliona evra biti za drugu fazu sređivanja depoa u Zemunu i pet miliona za uvođenje novih infomracionih sistema.

Baret je rekla da EBRD potvrđujemo snažno partnerstvo sa Vladom Srbije i Srbija vozom i da će nastaviti da učestvuju u železničkim projektima u Srbiji.

Foto: Tanjug

Tom prilikom je potpisan i ugovor između Srbija voza i EBRD, koji su potpisali Baret i v.d. generalnog direkotra Srbija voza Jugoslav Jović.

Projekat inovacije kompleksa tehničko-putničke stanice (TPS) Zemun podeljen je u dve faze u finansira se sredstvima dva zajma EBRD, uz državnu garanciju.

Foto: Tanjug

Cilj realizacije projekta je da se na lokaciji TPS Zemun izgrade svi potrebni objekti, koloseci, postrojenja, oprema i instalacije u funkciji nege, održavanja i očekivanja rada voznih sredstava za prevoz putnika, sa kapacitetima u skladu sa očekivanim obimom rada. 

Takođe, finansiraće se rekonstrukcija i sanacija postojećih objekata i infrastrukture - gornji i donji stroj pruge i završetak radova na započetim objektima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ujak

pre 5 godina

Razvija se I zeleznicki saobracaj posle godina stagnacije...

Laza

pre 5 godina

Samo nek se gradi i napreduje.To je Srbiji neophodno.

Miki

pre 5 godina

Odlično je ulagati u našu državu i njenu infrastrukturu!

Zoka

pre 5 godina

Siniša Mali je dobar ekonomista koji uliva poverenje u gradjane.

dunja

pre 5 godina

Железница је од великог значаје. Подржавам

Anna

pre 5 godina

Bice to projekat velikog obima i jako kvalitetan.

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Ovo ce biti odlican projekat. Potrebno je ulagati u zeleznicu Srbije, jer su pruge poprilicno dotrajale, pa ce se na ovaj nacin to obnoviti. Ponovo ce zaziveti zeleznice Srbije.

Srbo

pre 5 godina

Izgleda lepo na slikama, uzivo ce izgledati jos bolje!

Igor

pre 5 godina

Podrzavam svaki saobracajni projekat u Beogradu i citavoj Srbiji, sve sto se uradi na tom polju unapredjuje saobracajnu infrastrukturu i omogucava bezbedniji saobracaj

Branko

pre 5 godina

Ulaganje u putnu infrastrukturu je veoma vazno, pogotovo ulaganja u pruge koje su dobrim delom kod nas bile dugo zapustene

Strahinja

pre 5 godina

Od velike vaznosti je zeleznica za nasu zemlju. Projekat ce biti gotovo pre zadatog datuma. Verujemo u ovaj projakt svi zajedno.

minja

pre 5 godina

ULAGANJE U ZELEZNICU JE DOBAR POTEZ NASE VLADE

Fudbaler

pre 5 godina

Ovo su projekti koji mogu da poboljšaju izgled grada Beograda i poboljšaju kupovnu moć.

Dehan

pre 5 godina

Trebalo bi da imamo sto vise ovakvih projekata

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set