• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.10.2018

18:23

(FOTO) POLOŽEN KAMEN TEMELJAC za novi šoping centar u Beogradu!

Beograd

(FOTO) POLOŽEN KAMEN TEMELJAC za novi šoping centar u Beogradu!

Podeli vest

Na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve u Beogradu danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog šoping centra koji bi, kako je rečeno, trebalo da bude otvoren na proleće 2020. godine

Reč je o zajedničkoj investiciji kompanija MPC Properties i Atterbury Europe vrednoj  više od 110 miliona evra. 

Ukupna površina novog šoping centar će biti 130.000 kvadratnih metara, a imaće više od 43.000 kvadratnih metara prodajnog prostora.

Foto: Tanjug

Direktor MPC Properties Ingo Nisan je rekao da je ta kompanija jedan od najvećih investitora na području jugoistočne Evrope, da je više od 16 godina prisutna na tržištu, te da je poznata i po izgradnji i upravljanju "Ušće" šoping centrom u Beogradu.

- Posebno nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac, možemo pohvaliti informacijom da je više od 60 odsto objekata izdato, što puno govori o atraktivnosti same lokacije - rekao je on.

Foto: Tanjug

 

Dosta vremena i pažnje posvećeno je samom izgledu šoping centra kako bi bio u skladu sa okolinom gde se gradi, ali i sa svim potrebama potrošača, naveo je Nisan i istakao da je plan da šoping centar bude otvoren na proleće 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da Grad Beograd pozdravlja svaku investiciju jer je veoma važno da se u Beogradu gradi.

Foto: Tanjug

 

Grad Beograd je prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od milion kvadratnih metara, podsetio je i dodao da je ove godine do 30. septembra izdato građevinskih dozvola za oko 750.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za skoro milion kvadrata.

Foto: Tanjug

 

- Razvoj grada zavisi od toga koliko se u njemu gradi, a mislim da smo poslednjih nekoliko godina pokazali da smo grad koji se ubrzano razvija i zato mi je veoma drago što kompanija kao što je MPC Properties nastavlja da investira u naš grad - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

 

Istakao je da je Beograd prvi u ovom delu regiona doneo odluku da svako ko investira više od 100 miliona evra ima posebnu pomoć od Grada.

Foto: Tanjug

 

- Trudimo se da pomognemo svakom investitoru i da svako ko želi da investira novac u naš grad to i učini jer se tako Beograd razvija i imamo nova radna mesta - rekao je Vesić i pozvao i druge da da investiraju u Beograd.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Mogla bi neka nacionalna fabrika za proizvodnju "necega"da se iskoristi da se naše pare vrte ovde,ostanu i zarade od izvoza a strane firme svojkan profit iznose iz Srbije

SS

pre 5 godina

Samo otvarajte,a evropa nas slatko izrabljiva,profitira,ponižava,krade,truje,a izgleda i istrebljuje jer mladost odlazi iz ove napaćene zemlje pune neznanja,i dostojanstva.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set