• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2018

18:51

(FOTO) VESIĆ: Novo dekorativno osvetljenje na mostu "Gazela"!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Novo dekorativno osvetljenje na mostu "Gazela"!

Podeli vest

Na mostu „Gazela” večeras je pušteno u rad novo dekorativno osvetljenje, a kako je precizirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na konstrukciji mosta postavljeni su reflektori sa LED tehnologijom u tri boje. Osvetljenje mosta urađeno je sa skoro sedam stotina projektorskih reflektora

Reflektori su postavljeni zajedno sa nosačima i okačeni na konstrukciju mosta „Gazela”. Osvetljenje je urađeno novom LED tehnologijom sa osnovom u tri boje: crvena, zelena i plava, čijim upravljanjem i mešanjem nijansi dobijamo i druge izvedene izvore svetlosti. Pored reflektora, ugrađeni su i pojačivači signala za upravljanje, kao i sami upravljači koji služe za kontrolu svetlosti pomenutih reflektora. Ukupna dužina ugrađene instalacije javnog osvetljenja iznosi više od pet kilometara kablova različitog poprečnog preseka i vrste. Pored toga, ugrađena je i velika količina sigurnostnih držača regala i razvodnih ormarića koji se nalaze na konstrukciji – naveo je Vesić.

Foto: Informer

Napajanje same instalacije osvetljenja na konstrukciji mosta „Gazela” izvedeno je iz dve komande koje su postavljene sa obe strane reke uz najbliže noseće stubove mosta. Izvodi iz komandi javnog osvetljenja su usponskim vodovima podignuti do same konstrukcije gde je postavljeno osvetljenje i redom povezivano, kao što je predviđeno projektom, podsetio je Vesić.

Foto: Informer

Vrednost radova na postavljanju dekorativnog osvetljena iznosi oko 102 miliona dinara – istakao je Vesić.

Foto: Informer

Kako je ocenio zamenik gradonačelnika, osvetljavanjem kako vitalnih objekata tako i kulturno-istorijskih znamenja dajemo im na značaju, ističemo njihovu lepotu i impozantnost, ali i pospešujemo bezbednost, što je naročito važno na mostovima.

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

 

INSPEKCIJA ZATVORILA GRADILIŠTE BESPRAVNOG OBJEKTA ŠAPIĆEVOG UJAKA!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
admin

pre 5 godina

Ulaganjem u Beograd i njegovim ulepšavanjem dovodimo sve više turista...

Milica

pre 5 godina

Jako lepo izgleda osvetljenje, most je sinuo.

Ivana

pre 5 godina

Osvetljenje grada Srbije daje osećaj lepote i impozantnosti. Novac na to potrošen je ujedno iskorišćen i za bezbednost mosta. Turisti će sigurno pozitivno oceniti lepotu grada....

Mija

pre 5 godina

Nas Glavni Grad Beograd je svetska metropola,zahvaljujuci ulaganju gradske Vlasti,koja vredno radi,na prelopom izgledu,ali i na ocuvanju zivotne sredine nase glavnog grada.

Tijana

pre 5 godina

JOS JEDNA PRELEPA STVAR URADJENA ZA BOLJI UGODJAJ GRADJANA GLAVNOG GRADA.

Milica

pre 5 godina

Mislim da Gazela nika nije izgledala lepse i romanticnije. Ulaganjem u Beograd i njegovim ulepsavanjem dovodimo sve vise turista.

Jelena

pre 5 godina

Beograd zasluzuje da izgleda kao svetska prestonica.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set