• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.11.2018

19:20

VESIĆ POSLE RASPRAVE S ĐILASOM O GRADSKOM PREVOZU: Uteče čovek... a ostavio dug!

Beograd

VESIĆ POSLE RASPRAVE S ĐILASOM O GRADSKOM PREVOZU: Uteče čovek... a ostavio dug!

Podeli vest

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Dragan Ðilas kritikovao je na sednici Skupštine grada stanje u javnom gradskom prevozu tvrdeći da se iz gradskog budžeta previše novca izdvaja za privatne prevoznike, na šta je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je Ðilas ostavio dug privatnim prevoznicima od 1,5 milijardi dinara

Ðilas je rekao da se iz gradskog budžeta previše novca izdvaja za privatne prevoznike, a da se, s druge strane, smanjuju subvencije za GSP. 

Naveo je da su izdvajanja za privatne prevoznike od 2013. do danas porasle sa 6,2 milijarde dinara na 15 milijardi dinara, dok su subvencije za GSP u istom periodu porasle sa 7,5 na 9,5 milijardi. 

- To je suština problema. Ili treba smanjiti subvencije privatnim prevoznicima ili povećati GSP-u - rekao je Ðilas. 

On je dodao da je gradska vlast 2015. godine potpisala novi ugovor sa privatnim prevoznicima i da su u toj godini privatnici dobili 9,5 milijardi dinara i da iz godine u godinu rastu davanja za privatne prevoznike, a smanjuju se za GSP. 

- U 2016. godini privatni prevoznici su iz budžeta dobili 12,7 milijardi, a GSP je ostao na 8,5 milijardi dinara, da bi ove godine privatnicima dodeljeno 15 miljardi dinara, a GSP-u 9,5 milijardi-, rekao je Ðilas. 

Nakon toga, za govornicu je izašao zamenik gradonačelnika Goran Vesić želeći da odgovori Ðilasu koji je u tom trenutku napustio skupštinsku salu. 

- Uteče čovek. Ne mogu da verujem…on je uvek tako hrabar, dobaci sa vrata i pobegne. To vam je Ðilas - ironično je prokomentarisao Vesić. Precizirao je da je danas kilometraža svih linija javnog gradskog prevoza Beograda 54.098 kilometara, a da je 2012. godine, kada je Ðilas vodio grad, bila 35.238 kilometara. 

- Mi smo poslednjih godinu dana uveli 20 novih autobuskih linija - rekao je Vesić. 

Istakao je da je Ðilas 2013. godine ostavio dug prema privatnim prevoznicima od 1,5 milijardi dinara. 

- Toliko nije plaćao njihove usluge, pa su nas svi oni tužili, a mi smo u međuvremenu isplatili 260 miliona…od 2014. godine plaćamo obaveze prema svim prevoznicima u Beogradu na vreme. Nema kašnjenja i to možete da pitate svakog prevoznika u glavnom gradu - dodao je Vesić. 

On je rekao da privatne prevoznike u Beogradu nije uvela aktuelna gradska vlast, već da su uvedeni krajem 90-ih godina. 

- Za nas nema razlike između privatnog i drzavnog prevoznika. Svi su oni u sistemu i svi moraju da poštuju pravila - dodao je Vesić. 

Na današnjoj sednici usvojeno je nekoliko nacrta aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu u oblasti javnog gradskog, prigradskog i lokalnog prevoza, a prema rečima Vesića jedna od važnih stvari unete u te anekse tiče se obaveze da svi zaposleni kod privatnih prevoznika kupuju bus plus kartice. 

Naveo je da svi vozači, kada je reč o privatnim prevoznicima, moraju da imaju uniforme, a da će se putnici zatečeni bez karte u privatnom prevozu kažnjavati sa 5. 000 dinara. 

Takođe, dodao je da će se privatni prevoznici kažnjavati ukoliko nemaju kamere i wi-fi, a ako vozilo nije čisto kazna će biti 20.000 dinara.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vivijen

pre 5 godina

Đilas je našao nešto da priča pa Beograd je bio pred bankrotom dok ga je on vozio.

zex

pre 5 godina

Djilas je ostao dužan privatnim prevoznicima od 1,5 milijardi dinara i koliko je još ostalo duga iza njega, loše je vodio grad i sad još ima nešto da kritikuje

Jasmina

pre 5 godina

Djilasovo misljenje se sigurno nece uzeti za ozbiljno.

Marija

pre 5 godina

Đilas našao da komentariše kome se daje previše novca... kako ga samo nije sramota!

Miša

pre 5 godina

Đilas našao da prica o dugovanju, stvarno je smešan.

Sara

pre 5 godina

Điki je navikao da pretnjama i ucenama vlada. Ovo su samo posledice onoga sto je nekada njemu bila svakodnevnica.

Velizor

pre 5 godina

Djilas koji god posao da je radio iza sebe je ostavljao dugovanja. Zbog toga smo i upali u krizu

Violeta

pre 5 godina

Djilas nam je uveo cuveni Bus plus, kao i spanske tramvaje, i jedno i drugo smo preplatili i samo je on imao koristi.

Jelena

pre 5 godina

Priča Đilas koji je opljačkao kasu grada Beograda.

Mile

pre 5 godina

Djilas je pokrao nas narod i ostavio u dugovima!

Srle

pre 5 godina

Veliki dugovi iz kojih se jedvaniscupasmonostali su iza Djilasa i ostalih neodgovornih politicara.

Mia

pre 5 godina

E to vec nije lepo,utekao covek, ostavio dug i sada se jos frlja naknadnom pamecu,misleci da moze i dalje da nas vodi zedne preko vode.

captainsrki

pre 5 godina

Djilas zna samo da preti i bezi!!!A,da,i da krade!!

Teodora

pre 5 godina

Ma bezite bre vise...zar ne vidite koliki ste zalosno smesni...gori ste od Akbanaca..oni se za svoju drzavu bore, a vi pohlepnici bi svoju da unistite, da silujete I vesate...

koki

pre 5 godina

Onaj koji nas je ojadio i vise nego iko na svakom polju gde je mogao-taj sad prica o bilo cemu. Treba da shvatite da treba sto pre da se sklonite sa svake pozicije koja ima veze sa ljudima-jer vas iz szs narod nece.

Dragojlo

pre 5 godina

Tajkuna Đilasa istina boli , zato i preti jer ne ume bolje da se ponasa

nikola

pre 5 godina

Djilas pobegulja. To se od njega moze samo i ocekivati.

Biljana

pre 5 godina

Narod je video rad Dragana Djilasa dok je bio gradonacelnik, sad je nasao nesto da pametuje. Grad je zaduzio toliko da se njegovi dugovi jos uvek vracaju. Cim lopovu kazes istinu on pobegne. To je taj Dragan Djilas.

Sasa

pre 5 godina

Djilas je krao je non stop i dao lazne nade gradjanima i ostavio i dugove koje sigurno ne planira da plati i laze da nisu njegove kako mu nije sramota to su mu onih 7 godina od kuci.

Sofija

pre 5 godina

Najjace kad Diljas nekog proziva, covek pokrao sta je stigao, ostavio Srbiju u dugovima i sad misli da su ljudi sve zaboravili i da moze da nastavi sa svojim lazima.

Maja

pre 5 godina

On je našao da priča koliko se novca izdvaja, on koji je pokrao sve što je mogao! Da li ga je sramota samo!

Jova

pre 5 godina

Pa ko je našao da kritikuje vlast, a zadužio je Beogradjane do guše, unuci naši da otplaćuju njegove dugove

Nadica

pre 5 godina

Strasno je kada najveci gresnici nadju da kritikuju boljeg od sebe.

Violeta

pre 5 godina

Vučić ne želi, kako kaže, da govori o histeriji i agresiji koja postoji kod nekih opozicionih lidera u našoj zemlji. I ne treba ih komentarisati, sami o sebi najbolje govore. Sami sebe demantuju.

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set