• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

04.12.2018

19:33

KABARE "SVI SMO ISTI: Podrška Grada Beograda osobama sa invaliditetom!

Beograd

KABARE "SVI SMO ISTI: Podrška Grada Beograda osobama sa invaliditetom!

Podeli vest

U Malom pozorištu "Duško Radović" izvedena je predstava "Svi smo isti" Đorda Makarevića, koja je deo obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Izvođenje ovog kabarea, u kojem glavne uloge tumače osobe sa invaliditetom, svojim prisustvom podržala je i supruga predsednika Srbije Tamara Vučić. Predstavi je prisustvovala

Predstavi, koju je organizovalo Udruženje "Nebograd", pod pokroviteljstvom Sekretarijata za socijalnu zaštitu, prisustvovala je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Grad Beograd je podržao ovo udruženje na javnom konkursu za dodelu sredstava i to za realizaciju programa "Zajedno smo jači", kabare osoba sa invaliditetom u 2018. godini, u iznosu od 1.121.000 dinara,  rekla je Nataša Stanisavljević.

- Cilj ovog projekta je osnaživanje osoba sa invaliditetom, upoznavanje ljudi sa problematikom ove populacije kroz umetnost, na lep i afirmativan način, senzibilizacija čitavog društva da prihvata različitosti. Podizanjem svesti o mogućnostima osoba sa invaliditetom stvara se tolerantno okruženje u društvu. Direktna ciljna grupa su osobe sa invaliditetom, njihove porodice, terapeuti, stručnjaci, umetnici koji će učestvovati kao podrška, a u širem smislu to je naša društvena zajednica - istakla je Nataša Stanisavljević.

VESIĆ ZAHVALIO GRČIĆU: Zajedno možemo da rešimo sve probleme!

Ona je podsetila da zadovoljavanje opštih i specifičnih potreba kroz dostupnost postojećih servisa, kao i uspostavljanje novih usluga olakšavaju svakodnevno funkcionisanje ne samo osoba sa invaliditetom, već i njihovih porodica.

- Svake godine podržavamo sve veći broj udruženja i svake godine povećavamo sredstva i usluge za osobe sa invaliditetom - naglasila je Stanisavljevićeva.

ŽIČARA KALEMGDAN - UŠĆE: Stigle dve ponude za izgradnju gondole!

Nakon toga planirano je održavanje tribina u beogradskim školama i promocija predstave.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set