• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2018

09:38

(VIDEO) VESIĆ POTVRDIO: Ðilasu tužba za nadoknadu štete jer je pokušao da OTME JAVNU GARAŽU u Požarevačkoj ulici!

Beograd

(VIDEO) VESIĆ POTVRDIO: Ðilasu tužba za nadoknadu štete jer je pokušao da OTME JAVNU GARAŽU u Požarevačkoj ulici!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će protiv Dragana Ðilasa, odnosno njegove kompanije, biti podneta tužba za nadoknadu štete jer je neovlašćeno koristio javnu garažu i zatvorio protivpožarni izlaz

 - Ðilas je pokušao da otme javnu garažu, kao što deci oteo Pionirski grad i tamo napravio prvi rijaliti program "Velikog brata - To pokazuje kako on razume šta je javna svojina", rekao je Vesić za TV Pink.

VESIĆ: Đilas oteo deo gradske garaže u Požarevačkoj ulici!



Vesić kaže da je Dragan Ðilas potpisao ugovor sa Parking servisom o zakupu jednog mesta u stanarskoj garaži u Požarevačkoj ulici, ali da je zazidao protivpožarni izlaz i na tom mestu parkirao četiri svoja automobila.

Ugovor je potpisan 2008. godine i juče je raskinut.

- Za Đilasa je očigledno uobičajeno da otme nešto od gradske imovine kako bi uradio nešto za sebe privatno, tako da posle kuće Velikog brata i onoga što je uradio u Pionirskom gradu, sada imamo i ovaj slučaj sa garažom u Požarevačkoj ulici - rekao je Vesić za Pink. 

On je objasnio da je to garaža „Parking servisa“ koju uz određenu naknadu koriste stanari Požarevačke ulice, odnosno okolnih zgrada.

 - Đilas je 2008. godine zaključio ugovor za korišćenje jednog parking mesta, a onda je zagradio protivpožarni prolaz, stavio vrata, parkirao četiri svoja automobila, tri potpuno nezakonito i oteo deo javne garaže. Koristio je protivpožarni prolaz da ulazi u garažu. On je napravio privatnu gražu u javnoj garaži. To je vrhunac bezobrazluka i beščašća da vi kao gradonačelnik Beograda otmete deo javne garaže, pri tome je on milioner jedan od najvećih tajkuna, i naparvite od toga privatnu garažu, ostavljao je tu i privatne stvari , rotaciju na koji nema pravo...Sve je suprotno odredbama ugovora koji je potpisao - precizirao je Vesić.

  - Oteo deo javne garaže od građana i napravio privatnu garažu. To pokazuje kako se on odnosi prema svemu što javno i tako se ponašao dok je bio gradonačelnik. Zamislite da je neko iz SNS na Vračaru uradio ovakvu stvar, nema ko se ne bi pobunio i čija se ostavka ne bi tražila. A to Dragan Đilas uradi nemate reakciju ni jedne stranke, njegovih saboraca, znači to je normalno...- naveo je Vesić. 

Zamenik smatra da je ovo jedinstven slučaj u svetu i podseća da je ova situacija traje 10 godina.

 - Ugovor je sklopljen 1. jula 2008. godine. Tada je počeo da teče ugovor. Đilas je 10 godina nezakonto koristio deo garaže, parkirao četiri vozila, parkirao tu i automobile za svoje obezbeđenje. Onda smo juče, kada smo saznali za to, raskinuli ugovor jer je parking mesto koristio suprotno odredbama. On će danas morati da napusti garažu, a mi ćemo sve vratiti u prvobitno stanje i građani koji parkiraju vozila biće sigurni u slučaju požara - istakao je Vesić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Queen038

pre 5 godina

Djilas je pokušao da otme sve što se oteti da... mi danas plaćamo njegove pronevere!!!

Sara

pre 5 godina

Đilas ne samo da se enormno obagatio na leđima naroda,i bahatio, već ovim činom i ugrožavaao bezbednost, i za to treba da odgovara.

jole

pre 5 godina

Treba ga tužiti godinama narušavao javni red i mir i bespravno gradio, au i to nam bio gradonačelnik, bruka bre

marija

pre 5 godina

I treba da ga tuže,naviko čovek da sve sto poželi uzme za džabe e pa nema više!

Milos

pre 5 godina

Остали су им манири из прошлости, кад су се само отимачином и бавили.

Ljilja

pre 5 godina

Zasto se cudimo? Takvi lopovi su nam umalo unistili drzavu, koju nas predsednik pokusava svim slilama da izvuce iz krize u koju nas ti lopovi doveli.

dado

pre 5 godina

Da budemo na čisto,Đilas je tajkun i kraj priče.

lenka

pre 5 godina

Naučio da otima i prisvaja što nije njegovo.

Ketty

pre 5 godina

Eto, sada se jos bolje vidi ko je bio Djilas. Nosioc velike pljacke grada Beograda i gradjana Beograda. Pa neka mu ostali veruju i podrzavaju ga. Bruka i velika sramota pa i za one koji su mu to omogucili.

Tijana

pre 5 godina

Za nedolicno i bahato ponasanje uvek slede sankcije.

tara

pre 5 godina

Lepe vesti, konacno da i ovaj covek pocne da nosi posledice svoje bahatosti...

Tea

pre 5 godina

Krajnje vreme I jeste da dobije tuzbu bar za mali deo svog bahacenja

Dinko

pre 5 godina

Konačno došlo vreme da se se snose posledice za nezakonite postupke. Bravo za Vladu što sprovodi da zakon bude isti za sve!

Dragan

pre 5 godina

Djilas je mislio da moze da radi sta hoce i da je iznad zakona, e sada ce da mu pokazu da nije iznad zakona.

miško

pre 5 godina

tako je Vesiću tužba nego šta, pa nije on zaštićeni beli medved

Dada

pre 5 godina

Naravno da smo protiv da neko javno dobro koriste pojedinci. Inače ni ova gradska vlast nema čime da se pohvali. Poklonili ste šejku Emirata najskuplje zemljište na obali Save. Zar to nije javno dobro? A čiji je interes? Sada se noću vidi da u soliterima u Beogradu na vodi žive samo dve tri porodice. Zgrade su u mraku mesecima, osvetljena dva, tri stana.

gara

pre 5 godina

Niko nije zaštićen od zakona, sad nije vreme Đilasove vladavine.

Olja

pre 5 godina

Đilas treba da snosi posledice za svoje bahaćenje.

Davor

pre 5 godina

Sad lepo procesuirati Đilasa po zakonu da vrati oteto.

Biljana

pre 5 godina

Sad lepo procesuirati Đilasa po zakonu da vrati oteto.

mirko

pre 5 godina

Za Đilasa je očigledno uobičajeno da otme nešto od gradske imovine kako bi uradio nešto za sebe privatno.

nada

pre 5 godina

Mnogo toga je pokušao da otme a mnogo i oteo, tek treba da mu se sudi.

ninocka

pre 5 godina

Đilas navikao sve da prisvaja i krade od naroda pa krenuo redom,ali svemu dođe kraj pa i njegovom bahacenju.

mara

pre 5 godina

Tako je. Doslo je vreme da gospodin Djilas ogovara za svoje malverzacije.

Sara

pre 5 godina

Niko nije iznad zakona!Djilas ce morati da odgovara za svoja nelegalna dela.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Sta je sve oteo, a vi zapeli za jednu garazu.Kilo dole, kilo gore!

Vecko

pre 5 godina

Djilas je naviko na zloupotrebu polozaja i funkcije zarad svog licnog interesa i to je mnogo puta do sada pokazao.

Arsenik

pre 5 godina

Vesicu,nije Djilas jedini. Svako otimanje ili uzurpiranje javnog dobra treba da se procesuira. Nije vazno kojoj partiji ko pripada jer zakon moraju svi da postuju.Svi treba da su isti pred zakonom ali izgleda da zakon nije isti za sve. Vecina danasnjih sudija su zutom bojom ofarbani.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set