• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2018

13:10

ODLUKA JE DONETA! Konzorcijum gradi gondolu u Beogradu!

Beograd

ODLUKA JE DONETA! Konzorcijum gradi gondolu u Beogradu!

Podeli vest

Grad Beograd odabrao je konzorcijum tri domaće i jedne strane firme za izgradnju gondole u glavnom gradu Srbije

 

Kako je objavljeno u saopštenju Grada, posao izgradnje gondole od Ušća do Kalemegdana dodeljen je grupi ponuđača "Leitner S.p.a Vipiten", "?OTO" d.o.o., "Elkoms" d.o.o. i "Del ing" d.o.o. 

"Ponuda grupe ponuđača je u postupku javne nabavke ocenjena je kao najpovoljnija, pa je komisija za nabavku dala predlog da se donese odluka o dodeli ugovora. Ponuda za izgradnju gondole iznosi 1.794.000.000 dinara bez PDV-a", izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, navodi se u saopštenju. 

Radojičić je naveo da ukoliko u narednih deset dana ne bude bilo žalbe na postupak javne nabavke, ugovor će se sklopiti sa tri domaće firme i jednom kompanijom iz Italije. 

Prema rečima Radojičića, zakonski rok za žalbu je deset dana, a nakon toga potpisaće se ugovor sa izvođačem. 

Za izgradnju gondole od Ušća do Kalemegdana u Beogradu stigle su dve ponude. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mikica

pre 5 godina

Alo,znate li vi da su penzioneri gladni I zedni.Kakva vasa gondola I bakraci.

Boban

pre 5 godina

Gondola će privući veliki broj turista i postati prava turistička atrakcija.

lara

pre 5 godina

Lepo je videti da se radi na ulepšavanju našeg glavnog grada.

marija

pre 5 godina

Bravo!Bitno je samo da se ulaže u grad i da se gradi,a sve to ljudi vide i cene trud za lepšu Srbiju.

miki

pre 5 godina

Ovo su lepe vesti za Beograd i za turiste koji ga posete

ivana

pre 5 godina

Jako lep projekat koji će biti atraktivan i lep za naše građane a i turiste!

ana

pre 5 godina

Sve čestitke na ovakvoj odluci. Velika stvar za Beograd. Radi se i gradi, ponosni smo što smo gradjani Srbije.

Danijela

pre 5 godina

U Beogradu se nikada ranije nije ovoliko gradilo i obnavljalo.

Mima

pre 5 godina

Lepa vest za sve Beogradjane ali i za sve turiste koji bi das posete nas glavni grad.

Gordana

pre 5 godina

Ovo će biti jedna odlučna investicija koja će značajno obogatiti turističku ponudu glavnog grada.

Gagi

pre 5 godina

Očigledno je da cena gondole raste iz dana u dan, pa je ona sada već 1,794 milijardi dinara bez PDV. Ako sada taj iznos povećamo za 20% PDV i podelimo sa današnjim srednjim kursom din/€ dolazimo do podatka, da je ukupnja cena 18.251.730€. Inače, proizvođač gondole je Leitner AG/SpA, Brennerstrasse 34, 39049 Sterzing/Vipitano, Italy, ali je vrlo zanimljivo da će prodaja i realizacija projekta gondole ići preko slovenačke firme Furlani d.o.o., Damber 37, Kromberk, 5000 Nova Gorica, https://www.leitner-ropeways.com/en/ koja, ako je verovati zvaničnim podacima ima samo jednog zaposlenog. Kada su u pitanju domaće firme, Elkoms već ima poslovne odnose sa JP Skijališta Srbije kome je inače poverena organizacija izgradnje gondole. Reference firme Del Ing http://www.deling.rs/lang_sr/references/public/public.html govore da je građevinski deo gondole za njih isuviše mali posao tako da je veliko pitanje, odakle oni u toj »priči« oko gondole. Imajući u vidu reference firme Koto d.o.o. verovatno je da će oni izvoditi građevinske radove; noseći stubovi i dve stanice gondole.

Miljan

pre 5 godina

Jako lep projekat,ovo je velika stvar za Beograd!

Gagi

pre 5 godina

U Finansijskoj i Turističkoj analizi koje »opravdavaju« izgradnju gondole je zapisano, da će gondola u Beogradu, koji ima oko 1,7 mil. stanovnika i koga poseti oko 1,1 mil. turista, u godini dana imati 1,82 mil. putnika, pa nadležni na osnovu tog podatka »veruju« da će se uloženi novac vratiti za oko šest (6) godina. Gondola »Emirates Air Line« u Londonu, koji ima oko 10 mil. stanovnika i koga poseti oko 32 mil. turista godišnje je u periodu 25.11.2017. – 24.11.2018 imala 1.342.993 putnika. Na osnovu poređenja napred navedenih podataka više je nego očigledno, da se novac uložen u izgradnju gondole Kalemegdan – Ušće nikada neće vratiti jer je teoretski nemoguće, naravno u »normalnim« uslovima, da populacija od 2,8 miliona-Beograd obezbedi gondoli više putnika nego populacija od 42 miliona-London.

Maki

pre 5 godina

Pravi potez i kvalitetan projekat koji ce samo ulepsati nas glavni grad

prorok

pre 5 godina

Hoce li gondola stvarno ici u dubinu parka, kao sto je ovde prikazano? https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1nyhcOF_6J9kkP1xK2W8GCWpm122LWPRg&ll=44.81337001787045%2C20.4132429&z=13

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set