• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Berograd.rs

14.12.2018

18:04

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U SURČINU: ZDRAVLJE BEOGRAĐANA NA PRVOM MESTU!

Beograd

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U SURČINU: ZDRAVLJE BEOGRAĐANA NA PRVOM MESTU!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas opštinu Surčin, gde je između ostalog posetio zdravstvenu stanicu u kojoj od nedavno postoje mamograf i digitalni rendgen aparat

Radojičić je istakao da rukovodstvo Opštine Surčin posluje domaćinski i naglasio da je u pitanju najmlađa, ali i jedna od najperspektivnijih beogradskih opština. 

Gradonačelnik je rekao da je povod današnjeg obilaska opštine Surčin razgovor sa predsednikom, rukovodstvom i građanima o svim problemima, ali i svemu dobrom što je urađeno. 

- Prvi utisak je da se ovde posluje domaćinski i da se Surčin razvija na pravi način. U pitanju je izuzetno perspektivna opština, sa mladom strukturom stanovništva, budući da u Surčinu živi oko 9.500 ljudi mlađih od 18 godina. Veliki potencijal daljeg razvoja ove opštine ogleda se, pre svega, u blizini Aerodroma "Nikola Tesla", ali i obilaznice oko Beograda, dok ne bi trebalo zaboraviti ni ideju da se ovde gradi nacionalni fudbalski stadion. Izgradnja nacionalnog stadiona bi svakako umnogome poboljšala razvoj jednog dela ove opštine - rekao je Radojičić. 

Prema njegovim rečima, jedan od najvećih problema sa kojima se građani Surčina susreću je nedostatak mesta u vrtićima. 

- Do kraja godine u Boljevcima će biti otvoren vrtić koji će moći da pohađa osamdesetoro dece, dok će u prvoj polovini naredne godine biti urađena adaptacija jedne škole, u okviru koje će se nalaziti vrtić sa oko 200 mesta, čime će lista čekanja biti značajno smanjena. Obišli smo i ambulantnu stanicu, koja će uskoro po dobijanju svih dozvola postati dom zdravlja. Objekat zaista izgleda fantastično i mislim da bi građani bilo kojeg dela Beograda bili prezadovoljni kada bi imali ovakav objekat primarne zdravstvene zaštite. Veoma je značajno istaći da je ova ambulantna stanica dobila mamograf i digitalni rendgen, što će u budućnosti mnogo značiti građanima Surčina - dodao je Radojičić. 

On je podsetio da je za Grad d jako važno da 43.000 stanovnika Surčina ima adekvatan objekat u kojem se obavlja primarna zdravstvena zaštita. 

- Grad će i dalje biti na raspolaganju opštini i građanima jer želimo da od Surčina napravimo jednu od opština koje su najbolje za život na teritoriji grada Beograda. Za Grad Beograd, zdravlje Beograđana je na prvom mestu i odnos rukovodstva ove opštine prema sugrađanima ogleda se između ostalog i izgledom i stanjem objekata zdravstvene zaštite. Nabavka mamografa svedoči o činjenici da čelnici Surčina vode računa i o prevenciji, za koju možemo da kažemo da je najvažniji segment zdravstvene zaštite. Građanima se u isto vreme šalje poruka o važnosti prevencije, dok lokalnoj samoupravi ostaje da unapređuje uslove za rad medicinskog osoblja i poveća dostupnost svih činilaca u procesu zadovoljenja određene medicinske potrebe - zaključio je gradonačelnik. 

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša zahvalio je gradonačelniku jer je, kako je rekao, našao vremena za obilazak najmlađe beogradske opštine. 

- Već smo zajednički radili na rešavanju određenih problema sa kojima su se susretali građani i nadam se da ćemo na isti način delovati u svim budućim situacijama.  Nabavkom novih aparata za dom zdravlja stvorili smo uslove za komforniji život naših sugrađana, koji neće morati da odlaze u Zemun kako bi obavili potrebne preglede. Naš plan je da se u toku naredne godine surčinski dom zdravlja odvoji od zemunskog, jer želimo da građani naše opštine u Surčinu rešavaju sve svoje potrebe kada je zdravstvena zaštita u pitanju - rekao je Šuša. 

Direktorka Zdravstvene stanice Surčin Aleksandra Cvetković rekla je da je mamografski aparat nabavljen sredstvima grada, ali i da je time zdravstvena zaštita u Surčinu podignuta na viši nivo. 

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Miloš Dangubić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set