• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.02.2019

17:55

VESIĆ: Otvorena modernizovana garaža "Pionirski park"!

Beograd

VESIĆ: Otvorena modernizovana garaža "Pionirski park"!

Podeli vest

Garaža "Pionirski park" u srcu srpske prestonice otvorena je danas nakon četiri meseca rekonstrukcije, a građanima će na raspolaganju biti 461 parking mesto, od kojih je 21 predviđeno za vozila osoba sa posebnim potrebama, dok su dva mesta namenjena za električne automobile

Modernizovanu garažu obišli su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković, koji su najavili izgradnju četiri nove garaže koje će obezbediti 2.000 parking mesta.

Prema Vesićevim rečima, prva u nizu je izgradnja garaže na Studentskom trgu koja će početi na proleće i za koju postoji građevinska dozvola i prijava radova. 

- Izgradnja podzemne garaže u Ulici Kneza Miloša počinje u drugoj polovini godine - najavio je Vesić i dodao da će to biti prva podzemna garaža u Beogradu po uzoru na garaže u Barseloni i Madridu.

Kaže da će Ulica Kneza Miloša dobiti još jednu saobraćajnu traku, da će trotoari biti prošireni, a podzemna garadža obezbediće 450 parking mesta, što je duplo više nego što ima trenutno parking mesta u toj ulici.

Vesić je istakao da JKP "Parking servis" radi na projektu garaže u Skerlićevoj ulici, koja se nalazi iza Narodne biblioteke, a pored Hrama Svetog Save, koja je, kaže, bitna zbog posetilaca Hrama, ali fakulteta, bolnica i restorana koji su u blizni.

Još jedna u nizu garaže za koju se radi projekta, kaže Vesić, je garaža kod Pinkija u Zemunu.

Govoreći o garaži "Pionirski park", Vesić navodi da je njena rekonstrukcija trajala četiri meseca, a da je poslednjih mesec dana bila zatvorena zbog završnih radova.

- Ova garaža sagrađena je 2005. godine i to je poslednja garaža koja je sagrađena u Beogradu. Punih 14 godina nijedna nova garaža nije izgrađena, osim što su rekonstruisane stare i što je nadograđena garaža na Obilićevom vencu i time dobijena nova parking mesta - ukazao je Vesić.

Prema njegovim rečima, novina u rekonstruisanoj garaži je lift za osobe sa posebnim potrebama, koje su do sada u tu garažu mogle da ulaze samo na ulaz za automobile, što je, kaže Vesić, bilo nebezbedno.

- Sada takav lift ima garaža u Masarikovoj, na Obilićevom vecnu i na Zelenom vencu. Imamo četiri garaže koje su dostupne licima sa posebnim potrebama - naglasio je Vesić.

Takođe, navodi da su novina dva punjača za električne automobile, uz napomenu da u garaži na Obilićevom vencu postoje još šest takvih punjača, ali da je njihova iskorišćenost na niskom nivou zbog malog broja eko-vozila u Beogradu.

- Mislim da će ova dva punjača biti korišćena, jer Grad Beograd planira da u narednih nekoliko meseci uzme nekoliko električnih automobila. Mi automobile uzimamo na lizing, jer smatramo da nema potrebe da imamo automobile u svom vlasništvu, a nabavkom električnih automobila pokazaćemo da smo opredeljini ka ekološkom vidu prevoza - istako je Vesić.

Kaže da su pet električna u autobusu u Beogradu pokazala da je ekonomska opravdanost te investicije četiri godine.

U garaži je, između ostalog, promenjena led rasveta i uvedena štedljiva, promenjena ventilacija, što je, prema Vesićevim rečima, bilo važno jer je ventilacija pokrivala samo 30 odsto popunjenosti garaže.

- Kada god je bila popunjena garaža više od 30 odsto, ventilacija nije radila kako treba i zato su se alarmi uključivali 30 puta dnevno, ne zbog požara, već zbog zagušenja. Sada je ventilacija urađena u skladu sa svim standardima - rekao je Vesić.

Direktor JKP "Parking servis" Čupković rekao je da je to preduzeće u prethodne četiri godine rekonstruisalo oko 150.000 kvadrata parkirališta i garaža.

U ovom trenutku u Beogradu je na raspolaganju 12.000 parking mesta u garažama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set