• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

15.02.2019

18:12

RADOJIČIĆ: Učešće na Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Izraelu je za mene čast!

Beograd

RADOJIČIĆ: Učešće na Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika u Izraelu je za mene čast!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam i najavio da će učestvovati na predstojećoj Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika koja će krajem meseca biti održana u Tel Avivu i Jerusalimu

- Imao sam danas zadovoljstvo da se ponovo sastanem sa ambasadorom Izraela Alonom Fišer Kam. Želeo bih da istaknem čast jer sam pozvan da učestvujem na 33. Međunarodnoj konferenciji gradonačelnika koja će u Tel Avivu i Jerusalimu biti održana od 24. februara do 1. marta - rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, na Konferenciji će biti govora o važnim temama poput pametnih, bezbednih i održivih gradova. Takođe, naveo je gradonačelnik, predviđeni su i susreti sa izraelskim kompanijama koje su dostigle veoma visok nivo korišćenja inovativnih tehnologija u unapređenju funkcionisanja gradova.

- Na nedavno održanom Sajmu turizma u Tel Avivu, Beograd je proglašen za najatraktivniju destinaciju, zajedno sa Rimom, Barselonom i Pragom. Mislim da je to odlična prilika koju bi trebalo da iskoristimo da privučemo još veći broj izraelskih turista - istakao je Radojičić.

Zvaničnici su se složili oko potrebe da se što pre počne sa realizacijom projekta Memorijalnog centra „Staro sajmište" .

- Tokom prethodnih nedelja održano je nekoliko sastanaka na tu temu i u narednom periodu očekujemo značajne pomake po ovom pitanju. Podsetiću da je prošle godine u posetu Beogradu i Srbiji došao i predsednik Izraela, što je bio veoma značajan događaj u daljem unapređenju naših odnosa - zaključio je gradonačelnik.Gradonačelnik i ambasadorka ukazali su i na važnost Sporazuma o saradnji koji su Beograd i Tel Aviv potpisali 1990. godine i izrazili očekivanje da će dobra saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set