• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

16.02.2019

18:50

GRADSKA INSPEKCIJA OBUSTAVILA RADOVE TELEKOMU! Bez dozvole kopali rovove i krenuli u redukciju stabala!

Beograd

GRADSKA INSPEKCIJA OBUSTAVILA RADOVE TELEKOMU! Bez dozvole kopali rovove i krenuli u redukciju stabala!

Podeli vest

Dežurna inspekcija Grada Beograda obustavila je radove bez dozvole koje je u ulici Veljka Lukića Kurjaka kod broja 10, na teritoriji gradske opštine Savski Venac, u parku oko zgrada izvodila kompanija "Telefonkabl" za račun investitora "Telekom Srbija", objavljeno je na sajtu Gradske uprave

Na osnovu prijave građana da se u parku izvode radovi bez dozvole na teren je izašla dežurna inspekcija Grada Beograda koja je zatekla radnike kompanije "Telefonkabl" kako kopaju rov u parku.

Kako se navodi, utvrđeno je da je investitor radova "Telekom Srbija" i da su radovi odmah obustavljeni pošto izvođač nije imao nijednu dozvolu.

- Utvrđeno je da izvođač nema ni projekat, ni saglasnost JKP "Zelenilo Beograd" za iskop rovova i redukciju stabala. Protiv izvođača i investitora biće podnete prijave i pokrenut postupak u skladu sa zakonom - piše na sajtu.

Kako se ističe, Grad Beograd upozorava sve koji kopaju na javnim i saobraćajnim površinama, bez obzira da li su u pitanju državne ili privatne kompanije, da moraju da imaju dozvolu nadležnog organa za izvođenje takve vrste radova, kao i plaćene takse Gradu.

- Od početka ove godine sprovodimo politiku ''nulte tolerancije'' kada je u pitanju bilo kakvo raskopavanje ulica, trotoara, parkova ili dečijih igrališta kao što istu politiku sprovodimo kada je u pitanju bespravna gradnja. Zato pozivamo sve kompanije koje planiraju da izvode bilo kakve radove na javnim površinama da pribave odgovarajuće dozvole od nadležnih gradskih i opštinskih organa - navodi Gradska uprava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

Bravo, tako bi trebalo da svi rade i nadam se da nećete zažmuriti NIKOME, uključujući i vaše opštinske face

misa

pre 5 godina

Svi iskopni i građevinski radovi koji se obavljaju vikendom, bez obzira za koga da se rade( telekom, eps,zelenilo....), nemaju saglasnos nadležnih službi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set