• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Tanjug

18.02.2019

08:58

OD DANAS STROGO PAZITE GDE I KAKO SE PARKIRATE! NOVI SISTEM PARKIRANJA startovao u Beogradu, nova zona, duže vreme, a evo i kolike su KAZNE!

Beograd

OD DANAS STROGO PAZITE GDE I KAKO SE PARKIRATE! NOVI SISTEM PARKIRANJA startovao u Beogradu, nova zona, duže vreme, a evo i kolike su KAZNE!

Podeli vest

Beograđani će od danas dobiti još jednu parking zonu, u dosadašnjim ih očekuju nešto izmenjena pravila parkiranja, a iako je Nadzorni odbor "Parking servisa" još 18. januara doneo odluku da cena kazni (dnevna parking karta) bude povećana sa 1.870 dinara, na 2.800, 2.520 ili 1.960 dinara, zavisno od zone, ona je po svemu sudeći stopirana, budući da nas iz ovog komunalnog preduzeća uveravaju da poskupljenja kazni neće biti, te da će cena dnevne parking karte ostati nepromenjena

Radnici "Parking servisa" poslednjih dana postavili su nove table ne samo u novoj A zoni, nego i u dosadašnje tri zone jer će vozačima biti omogućeno da u njima vozila ostavljaju 30 do 60 minuta duže nego do sada. Evo kako će to od danas izgledati u praksi.

A zona (ljubičasta)

* Vreme zadržavanja: 30 minuta

* Cena za 30 minuta: 100 dinara
* Dodatno vreme: nema.
* Kazna (dnevna parking karta): 1.870 dinara

Foto: printscreen/informer

Nova A zona obuhvataće 20 ulica koje su do sada pripadale drugoj zoni, pa je ona napravljena praktično prekrajanjem postojeće žute zone. Nova, ekstra zona protezaće se na potezu oivičenom Brankovom i Ulicom carice Milice, Gračaničkom, Pariskom i Karađorđevom. U A zonu (ljubičastu) biće uključene ulice:
* Brankova
* Carice Milice
* deo Cara Lazara
* Vuka Karadžića (od Topličinog venca do Gračaničke)
* Gračanička
* Pariska (od Gračaničke do Karađorđeve)
* Karađorđeva (od Pariske do Brankove)
* Kneza Sime Markovića
* Velike stepenice
* Male stepenice
* Fruškogorska
* Kosančićev venac
* Zadarska
* Maršala Birjuzova (od Carice Milice do Pop Lukine)
* Topličin venac (od Carice Milice do Pop Lukine)
* Pop Lukina (od Kneza Sime Markovića do Brankove)
* Srebrnička
* Kralja Petra Prvog (od Kosančićevog venca do Gračaničke)
* Ivan-begova
* Čubrina

- Stanari u ulicama obuhvaćenim novom A zonom će moći sa stanarskom kartom da parkiraju vozila u toj zoni, kao i u podzonama 2.0, 2.0.1 i 2.0.2. Međutim, stanari crvene zone i podzone 2.0.2, po osnovu povlašćene parking karte, više neće moći da parkiraju svoja vozila u ulicama uključenim u novoformiranoj zoni A - navode u "Parking servisu".

U tri postojeće parking zone biće produženo vreme za ostavljanje vozila, ali će dodatni minuti biti skuplji.

Zona 1 (crvena)

* Vreme zadržavanja: 60 minuta
* Cena za 60 minuta: 56 dinara
* Dodatno vreme: 100 dinara/30 minuta
* Kazna (dnevna parking karta): 1.870 dinara

Zona 2 (žuta)

* Vreme zadržavanja: 120 minuta
* Cena za 60 minuta: 48 dinara
* Dodatno vreme: 180 dinara/60 minuta
* Kazna (dnevna parking karta): 1.870 dinara

Zona 3 (zelena)

* Vreme zadržavanja: 180 minuta
* Cena za 60 minuta: 41 dinar
* Dodatno vreme: 140 dinara/60 minuta
* Kazna (dnevna parking karta): 1.870 dinara

- Vozači SMS porukom, koja se dobija pet minuta pre isteka vremenskog ograničenja zone, dodatno će biti obaveštavani da parkiranje mogu produžiti za još 30 minuta u crvenoj, odnosno 60 minuta u žutoj i zelenoj zoni, po određenoj ceni. Tek po prijemu ove poruke, odnosno pet minuta pre isteka parkiranja, korisnik može platiti produženo vreme parkiranja - navode u "Parking servisu".

Foto: printscreen/informer

Dosadašnja cena kazne, odnosno "dnevne karte" kako je zvanično nazivaju u "Parking servisu", uprkos ranijim najavama, kao i već usvojenoj odluci "Parking servisa", neće se menjati i cena će joj i dalje biti jedinstvena u sve tri zone i iznosiće 1.870 dinara, odnosno upola manje ako je vozači plate u roku od osam dana.

U takozvanoj "plavoj zoni", uvedenoj pre više od dve i po godine u pojedinim delovima Novog Beograda i starom jezgru Zemuna, kazna ostaje 720 dinara, odnosno upola manja ako se plati u roku od osam dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set