• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.02.2019

22:43

OD DANAS NOĆNO TRČANJE NA TRIM STAZI!

Beograd

OD DANAS NOĆNO TRČANJE NA TRIM STAZI!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas trim-stazu na Košutnjaku na kojoj je postavljeno novo led osvetljenje, koje je ovu stazu učinilo ekonomičnom i, pre svega, bezbednom tokom rekreacije građana u večernjim satima

Pored gradonačelnika, novo osvetljenje obišli su i direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, izvršni direktor JKP „Gradske pijace” Predrag Jeremić, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović, kao i srpski atletičar Dragutin Topić.

Radojičić je naglasio da staro solarno napajanje energijom nije funkcionisalo zbog čega je uvedena nova led rasveta, čija vrednost je 6,5 miliona dinara. 

Na 1.200 metara postavljena su 52 sijalična mesta sa novim komandama i kablovima za led rasvetu koji su ekološki prihvatljivi i koji građanima omogućavaju da bezbedno koriste ovu trim-stazu – rekao je gradonačelnik i dodao da je ovo rešenje mnogo povoljnije zbog manje potrošnje energije.

Prema njegovim rečima, nova led rasveta, pored bezbednosti, važna je i za ekologiju, ali predstavlja i pametno uređenje grada.

Ovde će se iz jednog centra koordinisati svetlo i biće optimalnija potrošnja, što predstavlja pametno rešenje rasvete koje imaju i drugi veliki evropski gradovi – rekao je on i dodao da je ovaj projekat značajan i zbog toga što će građani u večernjim časovima moći bezbednije da trče.

Foto: Beograd.rs

Gradonačelnik je poručio da Grad Beograd misli na naše sportiste i rekreativce koji svoje vreme provode u prirodi vežbajući.

Oni zaslužuju bezbedan, čist i uređen prostor kao što je to ova trim-staza, koja je u 2017. godini potpuno rekonstruisana – podsetio je gradonačelnik i pozvao sve građane da dođu u ovaj deo grada i vežbaju na novim modernim spravama koje se nalaze na svakih 100 metara duž staze.

Radojičić je rekao da pored već postojećih staza na Adi Ciganliji, Olimpu, Novom Beogradu, gradu su potrebne staze i na drugim lokacijama kako bi svim građanima bile bliže i dostupnije.

Rekreacija je od izuzetnog značaja za zdravlje i zato našim sagrađanima savetujem da vežbaju redovno i posećuju ovakve parkove kad god mogu – rekao je Radojičić.

Bojović je izrazio zahvalnost gradonačelniku, predsedniku opštine i svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.  On je istakao da sa novom rasvetom Grad  Beograd pokazuje da radi isključivo za dobrobit građana i razmišlja kako o deci tako i o starijim sugrađanima.

Ovo je zona gde prvenstveno treniraju profesionalni sportisti, ali ne samo oni, otvorena je za sve građane koji besplatno mogu da koriste trim-stazu i sve terene koji su u sklopu trim-staze – zaključio je Bojović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mr Radomir Scepanovic

pre 5 godina

Mogli bi ste da napravite jednu takvu stazu kod hale ,,Aleksandar Nikolic``.U okolini ima mnogo sportskih klubova,i to bi bas pomoglo u kondicionoj pripremi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set