• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Berograd.rs

25.02.2019

11:51

RADOJIČIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI GRADONAČELNIKA U IZRAELU!

Beograd

RADOJIČIĆ NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI GRADONAČELNIKA U IZRAELU!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić od danas boravi u zvaničnoj poseti Izraelu povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika, koja se od 24. februara do 1. marta održava u Tel Avivu i Jerusalimu. Tema ovogodišnje konferencije je „Inovativni gradovi" i na njoj će govoriti o problemima i izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta suočavaju

Radojičić je istakao da su predviđeni i susreti sa izraelskim kompanijama koje su postigle velike uspehe u oblastima visokih tehnologija, energije, urbanog razvoja. Kako je dodao, to je posebno važno kada se sagleda da su kompanije iz Izraela među najvećim investitorima u Beogradu.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je ugostio u Beogradu predsednika Izraela Ruvena Rivlina, što je bila prva zvanična poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. Tada smo ulicu u Zemunu imenovali po Teodoru Herclu, jednom od najvećih ličnosti u novijoj istoriji jevrejskog naroda. Zadovoljstvo mi je što prijateljske odnose dve zemlje sada produbljujemo i saradnjom naših gradova i radujem se susretima i razmeni iskustava sa gradonačelnicima Tel Aviva i Jerusalima - naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je ocenio da je Konferencija još jedna prilika za promociju Beograda i podseća da je na Međunarodnom sajmu turizma IMTM 2019. u Tel Avivu Beograd početkom februara proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, zajedno sa Rimom, Barselonom i Pragom.

Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su neke od tema pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizuju Američki savet za svetsko jevrejstvo i Američki jevrejski kongres u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela. Ona okuplja gradonačelnike gradova širom sveta, a neki od prethodnih učesnika su gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, bivši premijer Italije Mateo Renci, predsednik El Salvadora Najib Bukele, predsednik Argentine Maurisio Makri, bivši premijer Tajvana Vilijam Lai.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Iskustva inovativnih svetskih gradova treba da se približe iskustvu Beograda. Poseta gradonačelnika Beograda konferenciji u Izraelu je najbolja prilika za to.

ocu i ja da budem takav gradon

pre 5 godina

super posao! ne odgovara nikome nizasta, i putuje non stop! sramota!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set