• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2019

15:24

(FOTO) OTVORENA NOVA ZGRADA PRIHVATLIŠTA ZA DECU! Tu će spas naći 48 dece, a u istoj zgradi biće i svratište za mališane sa ulice!

Beograd

(FOTO) OTVORENA NOVA ZGRADA PRIHVATLIŠTA ZA DECU! Tu će spas naći 48 dece, a u istoj zgradi biće i svratište za mališane sa ulice!

Podeli vest

Prihvatilište za decu, koje će raditi 24 časa sedam dana u nedelji, otvoreno je danas u novoj zgradi koja je uređena po svim evropskim standardima, u Ulici Živka Davidovića 64 u Beogradu

Prihvatilište, koje danas obeležava 61 godinu postojanja, može da primi 48-oro dece, a imaće i uslugu svratišta za 30-oro dece sa ulice. U novi objekat, koji se prostire na 1.700 metara kvadratnih, uloženo je više od milion evra. 

SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE! Vesić: Ko ne očisti grafit sa zgrade, sledi kazna

Otvaranju objekta prisustvovali su ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor policije Vladimir Rebić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Oni su obišli objekat, pozdavili mališane i sa njima proslavili 61. rođendan Prihvatilišta.

Ministar Siniša Mali rekao je da ne postoji bolji poklon Prihvatilištu za rođendan od nove zgrade, koja je bila neophodna, te naveo da su socijalni radnici 21 godinu radili u neadekvatnim uslovima.

- Drago mi je što je Grad Beograd ispunio obećanje i deci Beograda obezbedio najkvalitetnije i najbolje uslove za boravak. Ovakav objekat, siguran sam, ne postoji ne samo na Balkanu, već ni u ovom delu Evrope - rekao je Mali.

Foto: Foto: Grad Beograd

 

On je ukazao na to da je deci, kada dođu u trenutku kada im je teško, potrebno da dobiju pravu pomoć i podršku u Prihvatilištu.

Mali je rekao da je Prihvatilište zajednički projekt Vlade Srbije i Grada Beograda, te da prethodni objekat u kojem je Prihvatilište bilo smešteno od 1998. na 250 metara kvadratnih nije bila prava slika Beograda, ali da zato novi objekat jeste.

- Takođe smo pokazali građanima koji su naši prioriteti, 2014. godine smo nasledili od prethodne vlasti praznu gradsku kasu i dugove, ali smo odgovornom poltikom uspeli da konsolidujemo javne finansije i sada imamo dovoljno novca za javne objekte - rekao je Mali.

On je naveo da osmeh dece potrđuje da je gradska vlast uradila pravu stvar za njih. 

Ministar Ðorđević je rekao da je jedan od prioriteta Vlade Srbije briga o deci i zahvalio gradu i prethodnom gradonačelniku Siniši Malom, koji je pokrenuo inicijativu i društvenu odgovornost u zbrinjavanju dece koja nisu imala svoj dom.

- Ove godine obeležava se 30 godina od donošenja Konvencije o pravima deteta, a mi ćemo je obeležiti donošenjem zakona o zaštitniku deteta i pravima deteta. To će biti način da pokažemo da ćemo sigurno u budućnosti brinuti još više o deci - poručio je Ðorđević.

Foto: Foto: Grad Beograd

 

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je verovatno ovo najmodernija zgrada prihvalitilišta za decu na Balkanu urađena po svim standardima i može da se poredi sa institucijama u bilo kojoj evropskoj zemlji.

Podsetio je da je projekat započet na inicijativu Siniše Malog 2015. koji je tada bio gradonačelnik i dodao da taj objekat i sve što je urađeno u njemu pokazuje kako Vlada i Grad mogu da unapređuju život građana u Beogradu, a pre svega dece.

Podsetio je da je Prihvatilište osnovano 1959. godine, te da je 21. godinu radilo u prostorijama koje nisu bile njihove. Rekao je da kroz Prihvalitilište godišnje prođe između 400 i 600 dece, a da je oko 70.000 dece prošlo za 61 godinu postojanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set