• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.03.2019

22:54

VESIĆ: Vratili dugove, zaduženje za autobuse u okviru zakona

Beograd

VESIĆ: Vratili dugove, zaduženje za autobuse u okviru zakona

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas, podovom usvojenog rebalansa budžeta grada, koji predviđa izdvajanje 35 miliona evra iz kredita za nabavku novih autobusa za GSP, da je grad vratio oko 600 miliona evra u poslednjih pet godina, od 1,2 milijarde evra duga koji je ostavila prethodna vlast i da sada ima finansijsku mogućnost da uzme kredit, koji će biti u zakonskim okvrima

Vesić je za TV Pink rekao da je najvažnija odluka koja je usvojena na današnjoj sednici, odluka o rebalansu budžeta, koja predviđa da se uzme kredit od 35 miliona evra, koliko je zakonska mogućnost, kada je u pitanju zaduženje. 

- Mi smo vratili oko 600 miliona evra u poslednjih pet godina, od onih 1,2 milijarde evra, koliko je Ðilas zadužio Beograd. Prvi put posle pet i po godina imamo finansijsku mogućnost da uzmemo kredit - rekao je Vesić.

On je istakao da će, pored 35 miliona evra iz kredita, za kupovinu autobusa, GSP izdvojiti 10 miliona evra, pa će za 45 miliona evra biti kupljeno između 210 i 230 autobusa, što će zavisiti od cene koja se postigne na tenderu.

Svi autobusi bi trebalo da budu na ulicama Beograda do 1. septembra. 

- Tako da ćemo imati zaista mnogo bolju situaciju kada je u pitanju gradski prevoz - rekao je Vesić.

Takođe, doneta je odluka o Sava centru, koja, kako je rekao, podrazumeva da se pokreće novi postupak, ovog puta kroz koncesciju, te dodao da je u prethodnom postupku odbijena ponuda kompanije Delta, koja se jedina prijavila.

- Zahvalni smo Delti što se prijavila na taj postupak. Pokrećemo novi postupak, kroz koncesciju i pozivamo i Deltu i druge kompanije da se prijave, kako bi do kraja godine imali partnera za Sava centar, koji bi bio rekonstuisan i u punoj funkciji do kraja neredne godine - rekao je Vesić.

On je dodao da je danas Marko Stojičić izabran za gradskog urbnistu, umesto Milutina Folića koji je do sada obavljao tu funkciju.

- Folić je pet godina bio na čelu urbanizma Beorgada i zahvalni za posao koji je uradio. Sam je doneo odluku da se posbveti drugim izazovima, a Stojičić nastavlja da radi tamo gde je on stao. Obezbeđen je kontinuitet - rekao je Vesić.

Takođe, danas je Skupština izabrala Mirka Valjarevića za zaštitnika građana.

Vesić je naveo da je Valjarević više od 33 godine sekretar Pravnog fakulteta, ugledan pravnik.

- On je čovek koji je potpisao više od 25.000 diploma pravnicima sa tog fakulteta i verujem da ćemo sa njim dobiti da zaštitnik građana obavlja njegovu primarnu funkciju - zaštita interesa i prava građana pred gradskim organima - rekao je Vesić.

Takođe, Skupština je usvojila i godišnji plan za suzbijanje ambrozije, za koji je obezbeđen novac.

Na pitanje o bojkotu sednice dela opozicije, Vesić je rekao da to pokazuje kako oni razumeju politiku.

- Tako oni razumeju politiku, Ðilas, Jeremić i ostali. Umesto da sede u Skupštini grada, brane interese građana koji su glasali za njih, oni su nastavili sa onim što su radili u prošlom mandatu - Ðilas je četiri godine bio odbornik, primio više od 630.000 dinara, a osim na prvoj, nijednom nije ušao na sednicu - rekao je Vesić.

Kako je rekao, to što je Ðilas podneo ostavku na mesto šefa odborničke grupe, znači da "on ne može da izdrži da sedi u skupštini i radi stvari koje su korisne za građane".

- Oni su izabrali da budu ispred skupštine, a naravno da nisu izabrali da ne uzmu dnevnice. Dnevnice uzimaju redovno, tu su prvi na blagajni - rekao je Vesić i dodao da to govori o tome koliko su odgovorni prema građanima.

- Ako učestvujete na izborima i dobijete glasove, koliko god da je građana glasalo za vas, obavezni ste da zastupate njihove interese. A, oni se tako odnose prema svojim građanima i ja verujem da će već na sledećim izborima građani to znati da kazne, kada su oni u pitanju - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lule

pre 5 godina

Ja se vozim gradkim prevozom i redovno placam kartu. I bas mi je drago za nova vozila, koja ce promeniti voznju i “ulepsati” grad.

milos

pre 5 godina

Bitno je da su dugovi vraceni,sada moze da se planira nesto.

Duda

pre 5 godina

Ako nista drugo valjda je svima jasno ko se bori za gradjane i bolje sutra,ako bi da nista ne radi ili ne gubi vreme ,vec da gleda svoj licni interes

Gabi

pre 5 godina

Srbija se konacno oterasila dugove koji je Djilas ostavio.

miljos

pre 5 godina

Ovi ljudi samo popravljaju ono sto si ti unistio.

Dobrivoje

pre 5 godina

Tako radi odgovorna vlast, ogroman je minus ostavila Dzilasova vlast za vreme vladavine.

Marinko

pre 5 godina

Lepo je sto se ulaze toliko truda za stvaranje lepe slike Beograda. Novi autobusi su bitni za gradjane koji putuju.

Biljana Đ

pre 5 godina

Nabavka novih autobusa je za građane Beograda od izuzetne važnosti.

mrav

pre 5 godina

Gradski prevoz je zila kucavica u beogradu i treba da se ulaze.

maja

pre 5 godina

Vlada Srbije radi na osavremenjavanju svih ustanova kako bi se poboljsao kvalitet zivota gradjana

Milovan

pre 5 godina

Ovo je veoma dobra stvar za Beograd jer tako velikom gradu je konstantno potrebno da ima nove autobuse koji će biti opremljeni i ispravni kako bi grad funkcionisao normalno.

Gordana

pre 5 godina

Vlada se ne bi zaduzivala da se nisu stekli uslovi za tako nesto. Prosao je period kad smo na celu drzave imali ljude koji idu glavom kroz zid.

miki

pre 5 godina

Podrska za Vesica koji hoce da vodi zdravu ekonomsku politiku grada BEOGRADA!

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set