• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2019

19:46

(FOTO) RADOJIČIĆ: Prva faza izgradnje pasarele od Кalemegdana do Savskog keja gotova sredinom leta!

Beograd

(FOTO) RADOJIČIĆ: Prva faza izgradnje pasarele od Кalemegdana do Savskog keja gotova sredinom leta!

Podeli vest

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da bi prva faza radova na izgradnji pešačke pasarele, kojom će se ostvariti veza Beogradske tvrđave sa Savskim kejom, trebalo da bude gotova sredinom leta, nakon čega će uslediti druga faza, koja će trajati 150 dana

U toku je izgradnja čeličnog stepeništa kojim će se pasarela povezati sa Beogradskom tvrđavom. Do kraja ove faze preostalo je da se ugradi lift, postavi planirana skulptura i izvrši popločavanje površina – naveo je Radojičić za Tanjug.

Nakon toga uslediće druga faza radova, koja će trajati 150 dana, tokom koje će biti uređena pešačka i biciklistička staza, sa ozelenjavanjem i pratećim mobilijarom na prostoru uz reku, gde pasarela silazi na Savski kej.

Foto: Beograd.rs

Vrednost radova je oko 214 miliona dinara, a finansira ih Grad Beograd, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je podsetio da će pasarela imati dve celine – prva je na Savskom keju sa zavojitom rampom, liftom i skulpturom na vrhu, a druga pešački most, iznad Bulevara vojvode Bojovića, koji će biti povezan sa zelenom padinom na obodu Beogradske tvrđave i parkingom na krovu „Beton hale”. To je važno, dodao je gradonačelnik, jer će od ovog parkinga građani moći brže da dođu do Кalemegdana, a s druge strane, manje će se opterećivati centar grada automobilima.

Foto: Beograd.rs

Značaj pasarele jeste, pre svega, u tome što omogućava Beograđanima i turistima da lako i bezbedno preko prometne ulice dođu do Save, što je u skladu s našom vizijom i strategijom da Beograd spustimo na reke – istakao je gradonačelnik.

Radojičić je naveo da je pasarela i umetničko delo jer će je krasiti skulptura i podsetio da su radovi na izgradnji pasarele počeli krajem septembra 2017. godine, te da ih izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set