• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2019

11:37

GORAN VESIĆ OTKRIO: Počinje izgradnja trolejbuske mreže ka Dunavskoj ulici!

Beograd

GORAN VESIĆ OTKRIO: Počinje izgradnja trolejbuske mreže ka Dunavskoj ulici!

Podeli vest

Javnim nabavkama, koje je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za izgradnju trolejbuske kontaktne mreže, počinje proces preusmeravanja trolejbusa prema novom terminusu u Dunavskoj ulici, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Vesić je istakao da prvi tender predviđa izgradnju trolejbuske kontaktne mreže u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici i njegova procenjena vrednost je 348,5 miliona dinara neto.

Kako je rekao, drugim tenderom predviđeno projektovanje i izgradnja kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na Gundulićevom vencu i Terazijama, kao i polaganje napojnih kablova za ispravljačku stanicu u Cvijićevoj ulici, uz procenjenu vrednost od 108,3 miliona dinara neto.

OVDE ĆE BITI POSTAVLJEN STARI SAVSKI MOST! Uklanjaju ga i remontuju ove godine, a premeštaju 2021. godine!

Vesić je precizirao da trolejbuska kontaktna mreža u funkciji terminusa u Dunavskoj ulici obuhvata izgradnju nove ispravljačke stanice na uglu Cvijićeve i Ulice Draže Pavlovića, kao i izgradnju oko dva kilometra kontaktne mreže trasom ulica Cvijićeva - Venizelosova - Gundulićev venac - Žorža Klemansoa - Dunavska.

Na tom potezu biće rekonstruisane i tri raskrsnice kako bi se omogućilo kretanje planiranog trolejbuskog saobraćaja.

- Rekonstruisaće se ukrštanja ulica Venizelosove i Cvijićeve, Venizelosove i Gundulićevog venca, kao i Gundulićevog venca i Žorža Klemansoa. Tenderom je predviđeno da radovi traju najviše 180 dana od uvođenja izvođača u posao - rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Prema njegovim rečima, drugim tenderom odabraće se izvođač za projektovanje i izgradnju napojnog kabla dužine oko četiri kilometra, koji će iz postojećih trafoa snabdevati ispravljačku stanicu u Cvijićevoj ulici i omogućiti funkcionisanje trolejbuske mreže.

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!

Jedan deo napojnog voda biće projektovan i položen trasom od Omladinskog stadiona na Karaburmi do ispravljačke stanice u Cvijićevoj ulici, dužine oko tri kilometra, dok će drugo napajanje biti sprovedeno na saobraćajnim površinama od Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" do ispravljačke stanice, u dužini od jedan kilometar, rekao je Vesić.

On je dodao da će se, osim napajanja ispravljačke stanice u Cvijićevoj, ovim tenderom pribaviti tehnička dokumentacija i izgraditi kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, između Trga Slavija i Kneza Miloša, čime će na raskrsnici Kneza Miloša i Nemanjine biti omogućen pun program trolejbuskih veza iz obe ulice.

Najavio je da će se projektovati i izgraditi nova trolejbuska mreža dužine oko 200 metara duž Ulice Gundulićav venac, a da se poslednji posao u okviru javne nabavke tiče izgradnje kontaktne mreže sa svim pratećim elementima za privremenu trolejbusku okretnicu kod Palate "Albanija" zbog zatvaranja Trga republike za saobraćaj tokom rekonstrukcije.

- Izrada tehničke dokumentacije za sva četiri posla treba da bude završena u roku od pet meseci od početka projektovanja, dok je planirano da radovi traju dva meseca od pribavljanja odgovarajućih odobrenja za izvođenje i uvođenja izvođača u posao - naveo je Vesić.

Tenderi se sprovode u okviru razvoja trolejbuske mreže koja će pokrivati nove pravce, između ostalog i u cilju izmeštanja trolejbusko-autobuske okretnice sa Studentskog trga na novu povoljniju lokaciju u Dunavskoj ulici.

Osim prilaza samoj okretnici, ovim tenderima obezbediće se i tehnička veza za prilaz garaži za trolejbuse.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojana

pre 5 godina

Srbija se gradi na svakom koraku i u svakom delu

Zoran

pre 5 godina

Jedna od pozitivnih investicija koja ce zaista znaciti gradu.

ivan

pre 5 godina

Počinje izgradnja trolejbuske mreže ka Dunavskoj ulici!

Tijana

pre 5 godina

Ulicakoja ce doneti samo korist za sve gradjane.

koki

pre 5 godina

Ovo je dobra vest ya sve gradjane koji koriste ova vid saobracaja.

Miki

pre 5 godina

Dobra vest za građane Beograda izgradnja nove trolebuske mreže,manja gužva u gradskom prevozu.

Marko

pre 5 godina

Ovaj projekat ce doprineti vecoj fluentnosti saobracaja u Beogradu.

caca

pre 5 godina

Svaka cast!!!Beograd iz dana u dan ide u sve bolju buducnost!!!

Jeca

pre 5 godina

Beograd iz dana u dan sve vise podseca na neku od najlepsih svetskih prestonica.

Milan

pre 5 godina

Ovo je pokazatelj da lokalna samouprava radi intenzivno na infrastrukturi.

Petko

pre 5 godina

Svaka cast agilnoj gradskoj vlasti koja radi na modernizaciji prestonice.!

Petko

pre 5 godina

Goran Vesic je vredan politicar koji radi i gradi sa ogromnom voljom i energijom.!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set