• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.03.2019

15:16

RADOJIČIĆ NAGLASIO: Izgradnja gondole neće smanjiti broj stabala u Beogradu!

Beograd

RADOJIČIĆ NAGLASIO: Izgradnja gondole neće smanjiti broj stabala u Beogradu!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je u četvrtak lokaciju u parku Ušće na kojoj je počela sadnja 300 novih stabala. Radojičić je u društvu direktora JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodana Stanojevića poručio da će Beograd do kraja godine biti bogatiji za nekoliko hiljada stabala, a početkom sledeće i za gondolu koja će predstavljati novu turističku atrakciju i moderan vid prevoza u centru grada

On je napomenuo da je JP „Skijališta Srbije” kao deo nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta „Beogradska gondola” obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, od kojih je deo usmeren i na današnju sadnju.

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!

– Danas smo započeli planiranu sadnju drveća u parku Ušće i tokom naredna tri dana ovde će biti posađeno 300 stabala. To je dvostruko više od broja stabala koja su posečena jer su bila na trasi gondole.

- U realizaciju ovog projekta nije moguće krenuti bez uklanjanja određenog broja stabala i zato nam je potrebno razumevanje i strpljenje građana. Bitno je da Beograđani znaju da gondola ne narušava prirodu i broj stabala, naprotiv.

- Lepota gondole ogleda se u pogledu koji će nam pružiti, a to su pre svega naša bogatstva, zelenilo i reke – poručio je gradonačelnik i dodao da će JKP „Zelenilo – Beograd” nastaviti da radi odličan posao u zaštiti i obnavljanju naših zelenih površina.

Prema njegovim rečima, gondola će biti još jedna atrakcija koju će naš grad moći da ponudi, kako svojim stanovnicima tako i gostima.

 Godnole imaju Budimpešta, Sarajevo, Ljubljana, Barselona... Očekujemo da će po završetku radova, beogradska žičara postati novi simbol grada na koji će Beograđani biti ponosni – ističe Radojičić.

BEOGRAD POSTAJE "PAMETAN GRAD"! Radojičić najavio REVOLUCIONARNO rešenje za gužve u saobraćaju!

On je dodao da je izgradnja gondole, kao i pešačke pasarele od Kalemegdana do Beton hale, deo strategije spuštanja Beograda na reke.

– Imamo to bogatstvo da se Sava i Dunav sastaju u Beogradu, a uskoro ćemo u njima moći da uživamo iz novog ugla, sa beogradske gondole – ističe Radojičić.

Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević istakao je da je ovom poslu pristupljeno jako ozbiljno, kao i da su sve pravne procedure ispoštovane.

– Pre dve godine smo naručili i dobili studiju uticaja izgradnje gondole na zelenilo u parku Ušće. U razgovoru sa arhitektama vodilo se računa da seča bude svedena na minimum i gondola će u skladu sa tim biti pozicionirana.

- Stabla koja su posečena nisu bila u izuzetno dobrom stanju, a JKP „Zelenilo – Beograd” će nastaviti odgovorno da se odnosi prema svom delu komunalnih poslova u gradu. Ovde su posađena stabla crvenolisnog hrasta, jasena, lipe i platana. U pitanju su najkvalitetnije sadnice jer smo takav standard postavili pre nekoliko godina – rekao je Stanojević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kosta

pre 5 godina

Izgradnjom gondole možemo samo dobro dobiti, nikako loše

Sandra

pre 5 godina

Izgradnjom gondole Beograd ide u korak sa najvećim svetskim prestonicama.

Branka

pre 5 godina

Ne da neće smanjiti, već će na svako posečeno stablo biti zasađeno minimalno dva nova! Nego to samo ovi žuti otpadnici samo traže razlog da prave neki nered, da galame, viču.... izigravaju neke junake kao... tako sami sebi liče...

mihajlo

pre 5 godina

Dobićemo još jedan lep objekat specifičan , koji će krasiti i biti još jedno novo obeležje grada Beograda, a atabla su se već danas duplirala, i neće remetiti izgled Košutnjaka, već napretek doneće lepšem mu izgledu!!

Sanja

pre 5 godina

To je jedan divan projekat koji nece uticati na eko sistem u glavnom gradu.

Daca

pre 5 godina

I ona stabla koja budu uklonjena zamenice se nekim novim izdancima na drugom mestu.

Miki

pre 5 godina

Vazno je da se posao paznjivo u skladu sa projektom uradi i Beograd opravda epitet evropske prestonice.

Jelena

pre 5 godina

Ovde nema razloga za brigu i negodovanje plus će biti zasađeno mnogo novih i lepih stabala koje će ulepšati grad.

Mira

pre 5 godina

RADOJIČIĆ NAGLASIO: Izgradnja gondole neće smanjiti broj stabala u Beogradu!

Mrvica

pre 5 godina

Uvek ce biti onih koji ce naci nacin da kritikuje sve sto se radi.

Jelena

pre 5 godina

Sada kada je Beograd u trci da postane zeleni grad, naravno da nece drvece da se sece zbog necijeg hira. Nove sadnice ce zameniti sve ono sto mora da se skloni.

Sasa

pre 5 godina

Opozicija kao i uvek samo je pricala neke nebuloze.

Goran

pre 5 godina

Gondola će doprineti da Beograd bude još primamljivija turistička destinacija.

Jovana

pre 5 godina

Verujemo da je tako i nemamo ni jednu sumnju u nesto drugacije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set