• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2019

16:24

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Izgradnjom gondole ispunjavamo predizborno obećanje!

Beograd

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Izgradnjom gondole ispunjavamo predizborno obećanje!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da Grad Beograd ima odgovoran pristup prema životnoj sredini i unapređenju kvaliteta života Beograđana

- Grad Beograd sistematski uvećava zeleni fond, o čemu svedoči i to što je od 2014. do danas posađeno oko 22.000 stabala. Samo ove godine, biće posađeno više od 4.500 novih stabala – ukazuje Radojičić.

On je podsetio da će do kraja nedelje Beograd biti bogatiji za 300 novih sadnica, što je duplo više nego što je posečeno na trasi gondole. Sadnja je počela juče u parku Ušće i predviđeno je da traje tri dana.

JP „Skijališta Srbije“ je kao deo nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta „Beogradska gondola“ obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, od kojih je deo usmeren na ovu sadnju.

- To pokazuje da su Beogradu važni veliki kapitalni projekti, koji će izmeniti sliku našeg grada, i da mislimo na kvalitet života naših sugrađana, na njihovo zdravlje i okruženje u kojem borave. JKP „Gradsko zelenilo“ pored novih sadnica, u planu za 2019. ima i izgradnju  ili sanaciju 26 dečjih igrališta, 20 sportskih terena, 10 teretana na otvorenom, 5 parkove za pse, kao i desetine staza i šetališta – ističe Radojičić.

Prvi čovek grada kaže da će žičara od Ušća do Kalemegdana biti novo prevozno sredstvo, ali i turistička atrakcija.

- Gondola je jedan od važnih simbola mnogih evropskih i svetskih gradova, poput Londona, Singapura, Rio de Žaneira, Budimpešte, Ljubljane i Barselone. Njihovi posetioci rado uživaju u vožnji i pogledu koji im se pruža. Siguran sam da će naša gondola biti privlačna Beograđanima i gostima kako zbog pogleda na znamenitosti prestonice, kao i dve reke, tako i zbog veze od Beogradske tvrđave do Parka Ušće – kaže gradonačelnik.

Radojičić ukazuje da je bitno da se ponuda Beograda obogaćuje i privlači turiste, jer oni pune beogradsku kasu i dodaje da egzistencija oko 10 odsto sugrađana direktno zavisi od turizma.

- Osim toga, realizacijom gondole, ispunjavamo predizborno obećanje koje smo dali građanima u kampanji za beogradske izbore, jer podsetiću izgradnja  gondole bila je jedan od razloga zašto su ljudi dali poverenje i podržali listu SNS-a “Aleksandar Vučić - Zato Zato što volimo Beograd” – zaključuje Radojičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasna

pre 5 godina

Sadašnja vlast ispunjava ono što je i obećala. Bravo.

Jela

pre 5 godina

Grad Beograd u mnogome se razvijo, možemo biti zahvalni.

mihajlo

pre 5 godina

Gondola će sasvim da promeni izgled grada, i biće novi simbol Beograda kao i nova turistička atrakcija grada!!!

Miki

pre 5 godina

Drago mi je sto ce se ispuniti predizborno obecanje i Beograd dobiti gondolu i tako poveca svoje prihode od turizma.

Jela

pre 5 godina

U trci za status zelenog grada, niko nije lud da radi protiv toga. Ovi sto bi da se pitaju za svaku iscupanu travku da se objasni da postoji plan i da se nista ne radi sto bi stetilo gradu i njegovim stanovnicima.

zeljko

pre 5 godina

Gondola je velika stvar i potpuno novi momenat za Beograd koji je opozicija docekala na noz jer nije u redu da sada neko uradi ono sto oni nisu mogli 12 godina.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Београду су изузетно потребни крупни капитални пројекти, као што је изградње гондоле, али и метроа.

Ruza

pre 5 godina

Beograd nam je sve lepsi i funkcionalniji a ima i sve vise zelenila...Pravi velegrad

Mina

pre 5 godina

Podrška gradonačelniku na njegovom zalaganju i odgovornom vođenju grada .

Nk

pre 5 godina

Sve sto je vlast sadasnja obecala ona je i ispunila

Zikica

pre 5 godina

Izgradnjom gondole Beograd ide u korak sa najvećim svetskim prestonicama.

Jaca

pre 5 godina

Sadasnja vlast ispunjava sva svoja obecanja. Svaka cast.

zvezdana

pre 5 godina

Radi se na uredjenje Beograda i to je jako lepo!

nada

pre 5 godina

ono sto obecaju to i urade i sve to da bi gradjanima Srbije bilo bolje i lepse

Nikoletka

pre 5 godina

Jos mnogo obecanih stvari polako dozivljava svoju realizaciju.Vlast misli na gradjane i ovo dela su potvrda.

Goran

pre 5 godina

Gondola će doprineti da Beograd postane još atraktivnija turistička destinacija.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set