• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2019

15:34

UZ PODRŠKU NIS-a! Gradski centar za socijalni rad u Beogradu dobio prvi KOL CENTAR!

Beograd

UZ PODRŠKU NIS-a! Gradski centar za socijalni rad u Beogradu dobio prvi KOL CENTAR!

Podeli vest

U prostorijama Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu danas je svečano otvoren prvi Kol centar namenjen informisanju građana u domenu socijalne i porodične pravne zaštite

Realizaciju i tehničku podršku ovog projekta, vrednog preko 2,5 miliona dinara, podržala je kompanija NIS u okviru programa "Zajednici zajedno" u saradnji sa Gradom Beogradom i gradskim Sekretarijatom za socijalnu zaštitu.

Na taj način NIS je nastavio sa dugogodišnjom praksom podrške najosetljivijim kategorijama stanovništva i unapređivanjem njihovog položaja u partnerstvu sa predstavnicima Grada Beograda.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici grada Beograda, kompanije NIS , kao i uprava Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Foto: informer.rs

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Grada Beograda, ovom prilikom je zahvalio kompaniji NIS na realizovanom projektu i naglasio značaj otvaranja Kol centra za građane Beograda.

- Ovo je samo deo šireg projekta koji mi imamo sa kompanijom NIS, jer na ovaj način pokazuju da vode računa o zajednici u kojoj rade. Otvaranjem ovog centra svi korisnici gradskog centra mogu bez ikakvih problema u svakom trenutku da dobiju informaciju koja je iz domena prava koja mogu da ostvare preko Gradskog centra za socijalni rad što smanjuje gužve u Gradskom centru, a njima olakšava da se obaveste o svojim pravima - naveo je Vesić.

Foto: informer.rs

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije je istakao dobru saradnju kompanije NIS sa Gradom Beogradom, kao i važnost podrške ovakvim projektima.

- Privilegija je učiniti nešto dobro za zajednicu i to je trajno opredeljenje naše kompanije. Posebno
sam ponosan na saradnju sa Gradom Beogradom, koja ulazi u jubilarnu desetu godinu, a realizacijom ovakvih projekata pokazujemo da je moguće zajedničkim snagama postići dobre rezultate. Naša kompanija nastaviće i u narednom periodu da ulaže i proširuje saradnju sa Beogradom, ali i da ulaže u zajednicu u kojoj poslujemo -
 istakao je Smirnov.

Foto: informer.rs

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Grada Beograda je rekao da je realizacija ovog projekta samo deo saradnje koju NIS i Beograd sprovode već deset godina u okviru programa "Zajednici zajedno".

- Mnogo je projekata u saradnji sa kompanijom NIS urađeno proteklih deset godina u koje je uloženo 210 miliona dinara- od kulture, umetnosti, socijalne zaštite, zdravstvene zaštite, ekologije, sporta do infrastrukture. To vam govori koliko je učešće kompanije NIS u društvenoj odgovornosti i prema gradu Beogradu i prema sredini u kojoj oni rade - rekao je Mladenović.

Foto: informer.rs

Nataša Stanisavljević iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu je navela da je Gradski centar za socijalni rad prvi takav centar u Srbiji koji ima kol centar i sajt prilagođen osobama sa invaliditetom.

- Nama je najvažnije da svaka osoba u Beogradu kojoj je potrebna pomoć i podrška ovog sistema, može na lak i jednostavan način da dobije informaciju o tome kakvo pravo može da ostvari. Pored toga, kroz Kol centar građani imaju direktnu komunikaciju sa svih 17 odeljenja Gradskog centra za socijalni rad. Na ovaj način učinili smo Beograđanima još dostupniji sistem socijalne zaštite.

Foto: informer.rs

Realizacijom ovog projekta, Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu omogućen je novi oblik komunikacije sa građanima. Takođe, Beograđanima je olakšan pristup potrebnim informacijama, kao i da na brži i lakši način putem telefonskog poziva direktno komuniciraju sa nadležnim odeljenjem na opštini na kojoj žive.

Pozivanjem broja 011 2650-542, građani mogu da se informišu i o zakonskim regulativama, propisima, postupcima i potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje prava i usluga u oblasti socijalne zaštite. U okviru realizacije projekta, kompanija NIS je podržala i redizajniranje sajta www.gcsrbg.org koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, a koji podrazumeva dostupnost sadržaja u audio formatu.

Dodatne informacije:

Kao jedan od vodećih socijalnih investitora u zemlji, NIS već 11 godina predano radi na poboljšanju uslova života građana u zajednicama u kojima posluje. Poseban akcenat kompanija stavlja na podršku najosetljivijim grupama stanovništva. Samo tokom 2018. godine na teritoriji Grada Beograda NIS je podržao tri kapitalna projekta u vrednosti od 20 miliona dinara, a u okviru desetogodišnje saradnje kompanija je, kroz program Zajednici zajedno, u prestonici uložila preko 210 miliona dinara.

Gradski centar za socijalni rad (GCSR) u Beogradu je najveća ustanova socijalne zaštite u Srbiji sa preko 110.000 korisnika. Njegov rad usmeren je na pružanje pomoći i podrške porodicama i pojedincima u prevazilaženju i rešavanju socijalnih problema. Informacije govorne sekretarice Kol centra Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu dostupne su svakog dana 24 časa. Radno vreme operatera kao i nadležnih Odeljenja GCSR je radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set