• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

28.03.2019

18:52

DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE TRGA REPUBLIKE, GRAĐANI DA PRATE OBAVEŠTENJA!

Beograd

DRUGA FAZA REKONSTRUKCIJE TRGA REPUBLIKE, GRAĐANI DA PRATE OBAVEŠTENJA!

Podeli vest

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je početak druge faze radova na rekonstrukciji Trga republike za 1. april, od kada će i saobraćaj u tom delu grada biti u potpunosti drugačije organizovan

Gostujući na TV Studio B, Mladenović je istakao da se od 1. aprila za saobraćaj zatvara Trg republike.

 - Prva faza rekonstrukcije odnosila se na deo trga namenjenog pešacima. Popločavanje se privodi kraju budući da je popločano više od 4.000 kvadratnih metara. Kolarčeva ulica će od 1. aprila biti zatvorena za saobraćaj i to je ključna informacija koju bi sugrađani trebalo da znaju. Određene linije će saobraćati skraćenim trasama - u pitanju su trolejbusi 21, 22 i 29 koji će „ se okretati" na Slaviji. Linije 19, 28 i 41 biće ukinute, dok će linija 40 biti pojačana. Autobuske linije 27 i 31 ići će do Palate „Albanija", gde će biti i okretnica. Kretaće se Ulicom kralja Milana, a uvodi se i tzv. „šatl" linija 22a. To je autobus koji će saobraćati na potezu od Trga Slavija do Palate „Albanija" i na taj način nadomestiti trolejbuske linije koji će imati okretnicu na Slaviji - rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, trolejbusi više neće ići do Studentskog trga, dok će kroz Ulicu kralja Milana saobraćati isključivo autobusi 27, 31 i 22a.

- Sve navedene promene biće aktuelne praktično do kraja godine, mada ćemo se truditi da radovi na Trgu republike budu gotovi što pre, s obzirom na to da su počeli u avgustu prošle godine i da je rok za završetak 420 dana. Skretanje iz Prizrenske u Kolarčevu biće onemogućeno, a vozači neće moći da dođu ni do Terazijskog tunela ili Francuske ulice iz Kralja Milana, već će morati da skrenu kod Igumanove palate. Vozači motornih vozila neće moći do Trga republike ni iz Francuske, već moraju da skrenu u Braće Jugovića i nastave dalje Dečanskom, kuda će ići i javni prevoz. Apelujem na sugrađane da prate obaveštenja nadležnih sekretarijata. Trg republike je morao da bude rekonstruisan jer je bio prilično zapušten, a nakon okončanja radova imaćemo moderan trg sa velikim prostorom u kojem ćemo zaista uživati - dodao je Mladenović.

Mladenović je kao predsednik Organizacionog odbora „Martovskog festivala" podsetio da se večeras otvara 66. filmska smotra sa najdužom tradicijom na ovim prostorima i šire.

On je dodao da će večeras biti dodeljena nagrada za životno delo istaknutoj novinarki Bojani Andrić.

- Mislim da ova nagrada ide u prave ruke, budući da Bojana Andrić pleni svojim radom i karijerom. Nakon svečanog čina, festival će otvoriti ostvarenje „Akvarela", dok se u petak očekuje svetska premijera dokumentarnog filma o istaknutom ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu. Biće organizovane razne temetske večeri, između ostalih i o Dušanu Makavejevu, dok će gost biti i istaknuti režiser Lordan Zafranović - najavio je Mladenović.

Mladenović je podsetio da „Martovski festival" predstavlja reviju domaćih dokumentarnih i kratkometražnih filmova, uz učešće stranih autora.

- Ove godine je urađena jaka selekcija, sa više od 4.000 pristiglih ostvarenja kratkog metra. Festival je dobra odskočna daska za mlade autore koji ulaze u svet kinematografije - ukazao je pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora festivala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pjer Kiri

pre 5 godina

Pitanje za nadlezne: da li znate kakve su saobracajne guzve u Beogradu sada,a kakve ce tek biti kad svi opisani radovi krenu? Kraj im se ne vidi, svrhe nemaju,stanvnicima su nekorisni...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set