• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2019

18:51

GRADSKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U BEOGRADU DOBIO PRVI KOL-CENTAR

Beograd

GRADSKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U BEOGRADU DOBIO PRVI KOL-CENTAR

Podeli vest

U Gradskom centru za socijalni u Beogradu, na opštini Savski venac, danas je otvoren prvi kol-centar namenjen informisanju građana u domenu socijalne i porodične pravne zaštite, a osim toga, unapređen je i sajt te ustanove koji je sada prilagođen osobama sa invaliditetom

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu najveća ustanova socijalne zaštite u Srbiji i da ima oko 113.000 korisnika. Naveo je da je kol-centar novi vid usluge za korisnike te ustanove koji su do sada, kada su želeli da se informišu o svojim pravima, to morali da učine putem veb sajta ili da dolaze direktno u gradske centre.

- Otvaranjem ovog kol-centra svi korisnici mogu bez ikakvog problema u svakom trenutku da dobiju sve informacije iz domena prava koja mogu da ostvare preko Gradskog centra za socijalni rad. Na taj način smanjuju se gužve u samom centru, a građanima omogućava da se lakše i brže informišu o svojim pravima - pojasnio je Vesić.

Foto: informer.rs

Naveo je da je osim otvaranja kol-centra unapređen i sajt Gradskog centra za socijalni rad koji je sada, kaže, prilagođen osobama sa posebnim potrebama.

- Na taj način smo pokazali da izlazimo u susret korisnicima jer je naš posao da obezbedimo da svi koji imaju prava koja se ostvaruju preko Gradskog centra za socijalni rad, da ih ostvare na najbolji mogući način i da budu bolje upoznati sa svojim pravima kako bi ih bolje ostvarili jer, nažalost, još postoji deo građana koji ne znaju da mogu da ostvare prava - rekao je Vesić.

Realizaciju i tehničku podršku ovog projekta, vrednog više od 2,5 miliona dinara podržala je kompanija Naftna industrija Srbije u okviru programa "Zajednici zajedno", u saradnji sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za socijalnu zaštitu. Ta kompanija je, kako je rečeno, na taj način nastavila sa dugogodišnjom praksom podrške najosetljivijim kategorijama stanovništva i unapređenjem njihovog položaja, u partnerstvu sa predstavnicima Grada Beograda.

- Nama je čast i privilegija što smo učestovovali u realizaciji ovog projekta. Trudimo se da uvek, kada imamo mogućnost, na neki način odužimo građanima - rekao je zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov. On je naveo da ta kompanija ima jako dobar odnos sa svim lokalnim samoupravama sa kojima sarađuje u okviru programa "Zajednici zajedno", a naročito sa Beogradom.

- Trudićemo se da tu saradnju unapredimo jer je to naše strateško opredeljenje - dodao je on.

Foto: informer.rs

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je rekao da Grad Beograd svake godine konkuriše sa određenim projektima u okviru programa "Zajednici zajedno", koji NIS realizuje već deset godina.

- Projekti su iz različitih oblasti - kulture, umetnosti, socijalne i zdravstvene zaštite, ekologije, sporta, infrastrukture. Vrednost svih realizovanih projekata za deset godina prelazi 210 miliona dinara - istakao je on.

Foto: informer.rs

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je beogradski centar za socijalni rad prva takva ustanova u Srbiji koja od danas ima kol-centar i sajt prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom. Od ukupnog broja Beograđana oko šest odsto čine osobe sa invaliditetom što je oko 100.000 ljudi, rekla je ona i istakla da njima socijalna zaštita mora da bude dostupna.

- Na ovaj način omogućavamo im bolji pristup pravima koja mogu da ostvare. Nama je najvažnije da svaka osoba u Beogradu kojoj je potrebna pomoć i podrška ovog sistema može na lak i jednostavan način da dobije informaciju o tome, da se na pravi način informiše o tome kako može da ostvari svoja prava - istakla je Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je izrazila zadovoljstvo zbog otvaranja kol-centra navodeći da je taj vid komunikacije značajan za korisnike jer u svakom trenutku mogu da znaju stanje svog predmeta, ali i za potencijalne korisnike koji mogu da se informišu o svojim pravima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set