• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

30.03.2019

11:49

OD 1. APRILA VELIKE IZMENE U CENTRU BEOGRADA! Pojedine ulice vozači neće moći uopšte da koriste, ukidaju se trole, busevi menjaju trasu...

Beograd

OD 1. APRILA VELIKE IZMENE U CENTRU BEOGRADA! Pojedine ulice vozači neće moći uopšte da koriste, ukidaju se trole, busevi menjaju trasu...

Podeli vest

U ponedeljak, 1. aprila, počinje druga faza radova na Trgu republike što će dovesti do velikih izmena u saobraćaju u ovom delu grada


Ključna izmena je što Kolarčeva ulica više neće biti u funkciji ni javnog prevoza ni putničkog saobraćaja, izjavio je za TV Prva pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je je posebno skrenuo pažnju sugrađanima da Kolarčevu ulicu više neće moći da koriste, kao i da će pored toga nekoliko linija imati skraćene trase.

- Trolejbuske linije 21, 22 i 29 će biti skraćene do Slavije. Izlazno stajalište će biti na Trgu Slavija između Beogradske i Makenzijeve ulice, a ulazno stajalište će se nalaziti između Ulice kralja Milana i Nemanjine. Linije 19, 28 i 41 će biti ukinute, linija 40 pojačana, a novina će biti uvođenje jednog „šatl" autobusa od Slavije do Palate „Albanija", sa nazivom 22A. Linije 31 i 27 će okretati kod Palate „Albanija", dok će linije koje su do sada stajale na Trgu republike kao što su 24, 26, 37 i 44 skretati na ovom terminusu i odatle ulaziti u Dečansku ulicu i nastavljati svojom trasom - istakao je Mladenović.

On je apelovao na vozače da poštuju obaveštenja koja će ići od nadležnih službi i precizirao da više neće moći da se skrene iz Prizrenske ulice u Kolarčevu ulicu pa se tako očekuje da će Terazijski tunel biti opterećeniji. Očekuje se da će veće opterećenje imati i potez iz Ulice despota Stefana Lazaravića i skretanje u Dečansku ulicu.

- Sve ove izmene će trajati dok traju radovi na rekonstrukciji Trga republike. Mi imamo po planu 420 dana, krenuli smo u avgustu prošle godine i krećemo se u projektno zadatim rokovima. Treba očekivati da se radovi završe do decembra mada ćemo se truditi da to bude i ranije - istakao je Mladenović.

On je naglasio da nas posle završetka radova očekuje poptuno novi izgled Trga republike, da će to biti jedan moderan i lep trg sa velikim prostorom za pešake i novom javnom rasvetom i uputio izvinjenje građanima zbog izmena u saobraćaju koje su neminovne dok traju radovi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set