• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.04.2019

20:42

(FOTO) VESIĆ OTKRIO SJAJNE VESTI! Beograd dobija osam novih uređenih skverova!

Beograd

(FOTO) VESIĆ OTKRIO SJAJNE VESTI! Beograd dobija osam novih uređenih skverova!

Podeli vest

Grad Beograd će do kraja sledeće nedelje raspisati konkurs za rekonstrukciju osam skverova, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u današnjem izdanju Beogradske hronike

- Jedan od njih je skver na uglu Cara Nikolaja i Mileševske ulice, gde ćemo raspisati konkurs i za izradu skulpture ''Obraz uz obraz'', a koja će predstavljati Milenu Dravić i Dragana Nikolića.

Foto: Informer

 

Milena Dravić nažalost još uvek ne može da dobije skver zato što treba da prođu tri godine od smrti, dok Dragan Nikolić može, ali njih dvoje ne treba razdvajati ni u smrti, te će simbolično biti zajedno i to će biti jedan od prelepih skverova - kazao je Vesić.

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!

Foto: Informer

 

Urediće se i skver na uglu Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, kao i drugi na atraktivnim gradskim lokacijama.

- Biće tu i skver na uglu Njegoševe i Maksima Gorkog kod Kalenić pijace, na uglu Balkanske i Gavrila Principa, u ulici Milovana Milovanovića kod hotela Astorije, u Ulici kraljevića Marka koja će postati pešačka zona, Palilulska pijaca sa okolnim ulicama, kao i skver na uglu Birčaninove i Bulevara oslobođenja.

Foto: Informer

 

- Tender se raspisuje za projektovanje i izvođenje, a svi radovi trebalo bi da budu završeni do proleća iduće godine, kada ćemo dobiti osam novih skverova. Sada smo uredili i deo od Strahinjića bana od Francuske prema Skadarskoj ulici i na taj način pokazujemo koliko volimo Beograd i koliko nam je stalo do njega - naveo je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set