• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2019

12:57

(FOTO) VESIĆ čestitao radnicima i zaposlenima Beograda 1. maj

Beograd

(FOTO) VESIĆ čestitao radnicima i zaposlenima Beograda 1. maj

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas svim radnicima i zaposlenima Beograda srećan Prvi maj - Međunarodni praznik rada


On je podsetio da je 1. maj veliki datum u istoriji čovečanstva jer su tog dana radnici, pre samo 133 godine, počeli organizovano da se bore za svoja prava, od kojih je najvažnije bilo osmočasovno radno vreme, a da su se organizovanom borbom u međuvremenu izborili za mnoga druga prava i za humaniji svet. 

Vesić je posebno istakao da je Beograd grad koji, zbog svoje veličine i značaja, ima najviše koristi od ekonomske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja je okrenuta ka investicijama, stabilnim javnim finansijama i otvaranju novih radnih mesta. 

Foto: Beograd.rs

 - Beograd je danas grad u kome je stopa nezaposlenosti najniža u Srbiji, i iznosi ispod deset odsto što se nije dogodilo decenijama ranije. U Beogradu zaposleni imaju najveće zarade u Srbiji -  podsetio je Vesić i istakao da to ne znači da ne treba nastaviti borbu za otvaranje novih radnih mesta i za povećanje zarada. 

On je naveo da će fokus u narednom periodu biti da se u centru grada razvijaju start-ap projekti, kreativna industrija i uslužne delatnosti, kao i da svaka prigradska opština dobije makar po jednu industrijsku investiciju.

Foto: Beograd.rs

  - Na tome svakodnevno radimo sa Predsednikom Republike i Vladom Srbije i posle Obrenovca u narednom periodu biće investicija prvo u gradsku opštinu Mladenovac, pa zatim u ostale prigradske opštine -  rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je dodao da je Grad Beograd posebno ponosan na 21.000 zaposlenih u komunalnom sistemu grada, bez kojih Beograd ne bi bio uređen. 

Foto: Beograd.rs

   - To su ljudi koji rade subotom, nedeljom i praznicima, i koji su zaslužni što Beograd ovako izgleda i što se uspešno razvija. Sva pitanja i eventualne probleme rešavamo s njima kroz stalni dijalog jer su sindikati naši partneri. Beograd je naša zajednička kuća koju udruženim snagama izgrađujemo i uređujemo -  istakao je Vesić.


On je najavioda će na narednoj sednici Skupštine grada biti ustanovljen Dan komunalne delatnosti Grada Beograda kao znak zahvalnosti grada zaposlenima u komunalnom sistemu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set