• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.05.2019

13:30

VAŽNA INVESTICIJA! Vesić obišao radove na stambenom kompleksu na Zvezdari

Beograd

VAŽNA INVESTICIJA! Vesić obišao radove na stambenom kompleksu na Zvezdari

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji stambenog kompleksa "East Side" na Zvezdari, koji bi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine

Kompleks će imati 347 stanova i 351 garažno mesto, a Vesić ističe da je Beograd grad koji živi od investicija i da je svaka investicija važna. 

- Investicije u nekretnine su najvažnije investicije u Beogradu, pored turizma - rekao je Vesić i precizirao da je u prva četiri meseca ove godine na teritoriji grada Beograda izdato građevinskih dozvola za 245.000 kvadrata, a lokacijskih uslova za više od 350.000 kvadrata.

Podsetio je da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za više od milion kvadrata, kao i 2017. što pokazuje da se u Beogradu gradi i dodao da će tako biti i ove godine.

Naveo je da sadašnja gradska vlast ne pravi nikakvu razliku između privatnih i državnih investicija jer je, kako je istakao, svaka investicija jednako važna.

Foto: Beograd.rs



Vesić je podsetio da je Beograd prvi grad u Srbiji koji je doneo odluku da svako ko investira vise od 50 miliona evra po investiciji ima pravo na posebnu radnu grupu u cilju rešavanja problema na koje investitor može da naiđe.

Taj pristup se pokazao dobrim jer smo mnoge probleme rešili i pogurali mnoge investicije koje su stajale - rekao je Vesić.

On je zahvalio svima koji koriste tu pogodnost i pozvao i druge koji žele da investiraju da tu pogodnost koriste jer je, dodao je, Beograd vrlo otvoren kada je u pitanju investiranje.

Ova investicija će potpuno promeniti ovaj deo grada. Mislim da je vreme da, osim centra, i drugi delovi grada počnu polako da se menjaju. Kao što vidite, naš grad se menja jer radimo, privlačimo investitore i uređujemo ga - rekao je Vesić i dodao da Beograd polako postaje dobro mesto za život ljudi što je suština svake politike.

Foto: Beograd.rs

Zahvalio je investitorima koji ulažu u Beograd i dodao da je posao gradske vlasti da im pomogne da svoje planove realizuju. 

- Mi smo zemlja koja zavisi od investicija. Beograd ne može da ima puno industrijskih investicija pogotovo kada je u pitanju ovaj deo grada, ali možemo da imamo investicije u turizam, da se fokusiramo na start apove, kao i kreativnu industriju što će biti naš fokus u narednom periodu -rekao je Vesić.

On je izrazio nadu da će investicija na Zvezdari biti uspešna i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni u junu sledeće godine.





 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set