• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2019

12:43

VESIĆ: Za upotrebnu dozvolu, dokaz da je šut odnet na deponiju

Beograd

VESIĆ: Za upotrebnu dozvolu, dokaz da je šut odnet na deponiju

Podeli vest

Zamenik gradonečelnika Goran Vesić kaže da će za dobijanje upotrebne dozvole investitor ubuduće morati da dokaže da je svaki kubik građevinskog otpada odnet na deponiju u Vinču

 - Većina divljih deponija nastaje tako što svaki investitor, odnosno firma tokom izgradnje, građevinski otpad istovari gde stigne. Zato će Beograd promeniti određene svoje odluke i ubuduće ćemo prilikom dobijanja upotrebne dozvole tražiti da nam investitor da dokaze o kretanju otpada -  rekao je Vesić za Studio B.

On je naglasio da sav građevinski otpad mora mora biti odnet na gradsku deponiju u Vinču, te da će na taj način zavesti red jer onaj ko nema dokaz o odnošenju građevinskog otpada neće moći da dobije upotrebnu dozvolu za svoj objekat.

Na isti način se, kako kaže, mora rešavati i problem sa komunalnim otpadom. 

 - U Beogradu ima puno divljih deponija, komunalnog i građevinskog otpada i to je problem sa kojim ćemo morati da se suočimo kao grad kao što smo se suočili sa divljom gradnjom koju uspešno rešavamo - rekao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da će tender za izgradnju 11 novih vrtića biti otvoren u Direkciji za građevinsko zemljište 14. maja.

 - Jedan od tih vrtića biće u Novogradskoj ulici, i izvođač koji bude dobio posao srušiće stari i izgraditi novi objekat. On će biti brzo završen jer se radi o montažnom objektu. Beograd će ove godine izgraditi 11 vrtića, svi će biti montažni, ali će biti izgrađeni po svim evropskim standardima -  naglasio je on.

Rekonstrukcija ulica Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Kraljice Marije počeće polovinom juna, a tramvajske šine u ovim ulicama i u buduće biće pozicionirane sa jedne i druge strane kolovoza.

 - Radovi su pomereni zbog kraja školske godine i redukovanog saobraćaja u ovom delu godine za 20 odsto, kao i smanjenog broja vozila na ulicama, tako će se izbeći velike gužve. Radovi će početi od Ulice Cara Dušana u četiri faze -  rekao je Vesić i dodao da će od 1. septembra za saobraćaj, ukoliko ne bude prekida tokom radova, biti otvorena Karađorđeva ulica i Trg Republike.

On je dodao da će radovi na rekonstrukciji ove tri značajne ulice biti gotove do 20. decembra i da će zaključno sa tim biti preuređene sve ulice.

Vesić je naglasio da će od 15. maja biti raspisan tender za rekonstrukciju Bulevara Patrijarha Pavla i da će radovi početi od Ulice Pere Velimirovića.

 - Plan je da se spoji Bulevar Patrijarha Pavla preko Ulice Pere Velimirovića sa parkom Košutnjak. Bulevar će imati šest traka, dok će u sledećoj fazi, naredne godine biti spojen deo od Košutnjaka do Mosta na Adi. Bulevar će ići preko starog železničkog koridora kako bi se zaobišlo narušavanje parka -  rekao je zamenik gradonačelnika.

On je precizirao da će do kraja sledeće godine silazak sa Mosta na Adi prema Rakovici biti završen, a od Ulice Pere Velimirovića, Borskom ulicom, preko magistralne tangente gde će biti četiri trake, dolaziće se do mosta na Adi Huji.

 - Pravimo unutrašnju obilaznicu koja će omogućiti da se od novog mosta na Adi Huji, koji će početi da se gradi 2021. godine, dođe do Bulevara Patrijarha Pavla, pa do Mosta na Adi, gde bi travmaji trebalo da bude pušteni u saobraćaj tokom prve nedelje juna ove godine, sa čime će prvi put biti povezano Banovo brdo i Rakovica sa Novim Beogradom -  zaključio je on.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

Zašto otpad u Vinču, ako su komunisti i žuti zatrpavali srpsku istoriju nemorate i vi !

zoran

pre 4 godine

Pa svaka ti je vesicu ko Njegoseva. A jel si to sam smislio ili ti je pomnogo V.cic. Pa ovi stvarno nisu normalni. Nislim da je i ovaj siznuo. Pa u stvari Ve.ic je i zacetnih svih promasenih investicija i gluposti u gradu. Fontana na slaviji gondola na kalisu... Ako nije v.esic onda je onaj .u.cic. Znaci ako pojedes svoj otpad moraces da doneses "stolicu" kao dokaz. Sta ovim budalama sve nece pasti napamet. Bravo majstori.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set