• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.05.2019

20:22

VESIĆ: Kredit EIB za kanalizaciju na levoj obali Dunava!

Beograd

VESIĆ: Kredit EIB za kanalizaciju na levoj obali Dunava!

Podeli vest

Evropska investiciona banka odobrila je Beogradu kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, a ta je odluka posledica rada i pregovora koji su trajali skoro godinu dana koje je sa svojim timom vodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić

On je gostujući na Studiju B kazao da je to sjajna vest za građane koji žive u tom delu Beograda, a da će dodatnih 12,93 miliona evra, koliko će koštati izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, obezbediti sam grad. 

- U budžetu za ovu godinu već smo obezbedili 4,2 miliona evra od dela koji pripada Gradu, dok će naredne godine biti obezbeđeno 8,73 miliona evra. Želim da se istaknem da je Evropska investiciona banka obezbedila i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 milion evra Gradu Beogradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta kanalizacije. Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije - rekao je Vesić. 

Kazao je da izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava može da počne u prvoj polovini naredne godine i dodao da je sadašnja gradska vlast prva i jedina koja građanima Beograda koji žive na ovoj obali Dunava, a kojih je preko 150 hiljada, rešava ovaj životni problem. 

- Mi naša obećanja ispunjavamo i to je razlika između nas i naših prethodnika koji su sve ovo mogli da urade, ali nisu - rekao je Vesić i dodao da je zahvalan Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Beogradskom vodovodu i kanalizaciji na velikim naporima da se ovaj projekat realizuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set