• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2019

19:23

(FOTO) VESIĆ: Saradnja Beograda i Moskve nije samo slovo na papiru!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Saradnja Beograda i Moskve nije samo slovo na papiru!

Podeli vest

Saradnja Beograda i Moskve je svakodnevna i to nije samo "slovo na papiru", izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji se u Starom dvoru sastao sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskva koju predvodi perfekt Vladimir Goverdovski

- Beograd i Moskva su bratski gradovi. Mi imamo potpisano mnogo sporazuma sa gradovima sa kojima sarađujemo, ali mislim da je možda najispunjeniji sadržajima sporazum koji smo potpisali sa Moskvom - rekao je Vesić nakon sastanka kome su prisustvovali predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ta saradnja se, dodao je Vesić, ne ogleda smo u formalnim susretima već u veoma sadržajnoj kulturnoj saradnji, sportskoj...

- Trenutno se u Moskvi lije spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države, koji će sledeće godine biti postavljen na rekonstruisanom Savskom trgu. Preko puta Skupštine grada imamo spomenik ruskom caru Nikolaju Romanovu - podsetio je Vesić.

Istakao je da su Rusi ostavili veliki trag u našem društvu, što između dva rata što posle Drugog svetskog rata, i da se na svakom koraku može videti uticaj ruske kulture i društva.

- Imamo zajedničku prošlost, imamo lepu sadašnjost i srećni smo što zajednički planiramo našu budućnost - dodao je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je saradnja Beograda i Moskve odlična i dodao da veliku zahvalnost za takvu saradnju dugujemo, pre svega, gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjanjinu.

Foto: Tanjug

- On nas je u najtežem trenutku kada smo došli 2014. godine u Grad, podržao i konkretnim stvarima, ali i politički, i omogućio nam da mnoge stvari sprovedemo u Beogradu uz njegovu podršku - rekao je Nikodijević.

Dodao je da sa Moskvom imamo potpisane sporazume koji su omogućili beogradskoj privredi mnogo veće učešće na ruskom tržištu, da se u nekoliko godina intenzivne saradnje utrostruči izvoz beogradske privrede u Rusiju, kao i da se veliki broj novih tehnologhija koje se koriste u Moskvi primeni u Beogradu.

Vladimir Goverdovski je zahvalio domaćinima na pozivu i dodao da su odnosi Beograda i Moskve na vrlo visokom nivou i da je saradnja uspostavljena u više oblasti.

- Ovo je drugi put da sam u Beogradu, u poslednjih godinu dana, i moram da priznam da se vidi da je Beograd lepši i da se u njemu puno gradi - da se vide rezultati rada - dodao je on.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je izrazila zadovoljstvo što su partnere iz Moskve primili predsednik Skupštine grada i zamenik gradonačelnika, sa ciljem unapređenja saradnje.

- Tema susreta i posete predstavnika Centralnog okruga Moskve je usmerena ka sportu i turizmu - rekla je ona i dodala da će gosti iz Moskve sutra prisustvovati sajmu sporta u Topčiderskom parku.
Vujović je dodala da su sa njima u delegaciji i čuveni novinari iz Moskve koji će praviti reportažu o Beogradu i opštini Savski venac.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Zašto ovde nije PRAVI GRADONAČELNIK?Sve sam očekivao ali da se često pitamo GDE JE GRADONAČELNIK DOKTOR ZORAN RADOIČIĆ?Bez ,,j,,!

mihajlo

pre 4 godine

Moskva je po pravoslavlju , japribližniji grad našem Beogradu, po kulturi i tradiciji, a najviše po uzajamnom prijateljstvu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set