• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2019

16:00

(FOTO) VESIĆ: Širićemo pogodnosti za penzionere

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Širićemo pogodnosti za penzionere

Podeli vest

Sajam Treće doba otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je tom prilikom poručio da vlast nastoji da stvori društvo u kome će seniori uživati i u kome će odlazak u penziju biti praznik, a vreme najstarijih sugrađana ispunjeno različitim društvenim aktivnostima koje će ga ulepšati

Vesić, koji je otvorio tu manifestaciju koja je okupila brojne posetioce, rekao je da u Srbiji ima 1,7 miliona penzionera, a u Beogradu 408.000. 

 - Vaša podrška znači stabilnost ove zemlje. Pre pet, šest godina zemlja je bila pred bankrotom, malo je nedostajalo da završimo kao Grčka, a sada smo stabilni i možemo da povećamo penzije i plate. Mi se ne zadužujemo kao prethodnici - istakao je Vesić. 

Naveo je da gradska vlast brine o najstarijim sugrađanima kroz razne programe koje će, kaže, i dalje razvijati. 

Foto: Beograd.rs



U Beogradu, navodi Vesić, ima 30 klubova za seonire, ove godine biće otvorena još dva, penizionerima je na raspolaganju i senior kartica za popuste koja će obuhvatiti još više pogodnosti za penzionere. 

Naveo je i da GSP penzionerima nudi pogodnosti za korišćenje javnog prevoza u glavnom gradu, čime se Grad Beograd, kaže, posebno ponosi.

Foto: Beograd.rs



 - Zrelost jednog društva ogleda se u tome kako brine o najmlađima i najstarijima. Širićemo naše programe za starije, jer vi, kao penzioneri, treba da uživate u trećem dobu -  rekao je Vesić. 

Zahvalio je penzionerima u ime Grada Beograda i Vlade Srbija na trudu i žrtvi koju su podneli pre nekoliko godina kada je trebalo Srbiju finansijski stabilizovati. 

Foto: Beograd.rs



 - Da nije bilo vas ne bi ova država bila finansijski stabilna i na nogama, a vi ste to uradili zato što ste gradili ovu zemlju i zato što znate šta znači boriti se za zemlju i graditi zemlju -  rekao je Vesić. 

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs



Naveo je da se danas kada se gradi u Beogrdu neko ljuti što se gradi, a najstariji sugrađani znaju kako je bilo kada se gradila Gazela, Beograđanka i mnogi važni infrastrukturni objekti.

Foto: Beograd.rs



 - I danas kada konačno ponovo imamo para da gradimo, znam da ste najsrećniji od svih, jer volite Beograd i Srbiji i znate da Beograd treba da bude lepši, jer ste ga i vi gradili, i treba da gradimo kao u vreme kada ste ga vi gradili -  rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs



Kako je rekao, penzioneri se raduju svakom uspehu, a mi smo kao društvo obavezni da vam se odužimo. 

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs



Pozvao je posetioce sajma da obiđu štandove gradskih preduzeća ali i velikih javnih preduzeća kako bi se upoznali sa ponudom za penzionere. 

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs



Vesić je rekao da je današnju manifestaciju koja se održava pod sloganom “Grad u kome godine imaju budućnost” trebalo da otvori predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i njen pokrovitelj, ali da je sprečen zbog situacije na KiM i skupštinske sednice. 

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set