• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2019

17:03 >> 18:49

VEĆA BEZBEDNOST KORISNIKA I ZAPOSLENIH! Panik tasteri i kamere u Centru za socijalni rad u Beogradu

Beograd

VEĆA BEZBEDNOST KORISNIKA I ZAPOSLENIH! Panik tasteri i kamere u Centru za socijalni rad u Beogradu

Podeli vest

U svih 17 odeljenja Centra za socijalni rad u Beogradu postavljeno je ukupno 459 panik tastera i 238 kamera sa ciljem veće bezbednosti zaposlenih i korisnika, a prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za to je izdvojeno oko 36 miliona dinara

- Grad svakodnevno ulaže sredstva u različite svrhe, a ovo su možda i najkorisnije uložena sredstva jer čine sigurnijim radnike koji rade u Centru za socijalni rad u Beogradu, kao i korisnike tog centra. Nažalost, poslednjih godina smo bili svedoci veoma neprijatnih i tragičnih događaja u gradskom centru za socijalni rad koji su rezultirali ljudskim žrtvama - rekao je Vesić.

Naveo je da je postavljenje panik tastera i kamera preventiva i nešto što bi, pre svega, trebalo da zaštiti zaposlene u gradskom centru za socijalni rad koji ima 17 odeljenja i veliki broj korisnika koji tu svakodnevno dolaze iz različitih razloga.

- Svaki radni sto u gradskom centru za socijalni rad ima svoj panik taster što znači da je osoba koja radi za tim stolom potpuno zaštićena u smislu ako se desi bilo kakva neprijatna situacija, pritiskom na panik taster o tome obaveštava radnike obezbeđenja koji se nalaze u tom objektu. Oni istog časa dobijaju informaciju u kojoj se kancelariji dešava problem i mogu da intervenišu -pojasnio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da informaciju o problemu istovremeno dobijaju i u glavnom monitoring centru u Ruskoj ulici i iz kog se 24 sata prati i nadgleda video nadzor i alarmni sistem u svih 17 odeljenja.
Radnik obezbeđenja u objektu u kojem se dešava incident ili neka druga ugrožavajuća situacija, u svakom trenutku ima podršku tog glavnog monitoring centra i ukoliko je sprečen da obavesti policiju, hitnu pomoć ili vatrogasce to će učiniti pripadnici obezbeđenja iz glavnog centra, dodao je Vesić.

- Istakao je da je za postavljenje panik tastera i kamera uloženo oko 36 miliona dinara i naglasio da, osim Beograda, takvu vrstu zaštitnog sistema nema nijedan centar za socijalni rad u Srbiji.
"Mi smo jedini koji to imamo i verujem da će i drugi slediti naš primer jer je ovo zaista neophodno
-dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da Grad Beograda nastavlja sa ulaganjem u ustanove socijalne zaštite.

-Prioritet nam je bezbednost naših zaposlenih, ali i korisnika", rekla je ona i zahvalila zameniku gradonačelnika i načelnici Gradske uprave Sandri Pantelić na pomoći i podršci koji svakodnevno daju Sekretarijatu za socijalnu zaštitu kako bi se i ubuduće nastavilo sa ovakvim projektima.

Foto: Beograd.rs

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović je rekla da su, postavljenjem panik tastera i kamera, prepoznate potrebe zaposlenih i korisnika da se uradi nešto ozbiljno po pitanju podizanja njihove bezbednosti.
Ona je dodala da je Centar za socijalni rad u Beogradu najveća ustanova tog tipa u Srbiji i da ima najviše korisnika.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Veliki značaj se daje osobama koji traže socialnu pomoć i zaštitu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set