• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

22.06.2019

09:07

POČEO LETNJI RED VOŽNJE! Do 2. septembra 310 vozila manje

Beograd

POČEO LETNJI RED VOŽNJE! Do 2. septembra 310 vozila manje

Podeli vest

Od danas će na beogradskim ulicama biti čak 310 vozila javnog gradskog prevoza manje, pošto na snagu stupa letnji red vožnje koji će trajati sve do 2. septembra i početka nove školske godine

Beograđane će, u špicu, prevoziti 1.045 autobusa, tramvaja, trolejbusa i elektrobusa, za razliku od 1.355 koliko ih je bilo u prethodnih devet i po meseci. Međutim, radnim danima van špiceva vozila će biti još manje - 876 (781 autobus, 24 trolejbusa, 67 tramvaja i četiri eletrobusa). Subotom će građane prevoziti 716 vozila (637 autobusa, 20 trolejbusa, 55 tramvaja i četiri eletrobusa), a nedeljom 662 (583 autobusa, 20 trolejbusa, 55 tramvaja i četiri elektrobusa)...

Dakle, Beograđani spremite se da narednih meseci nešto duže čekate vozila gradskog prevoza, bez obzira da li je reč o GSP “Beograd” ili privatnim prevoznicima. Međutim, neće sve linije pretrpeti iste promene, odnosno neće se na svima podjednako odraziti letnji red vožnje, pošto će na nekima biti otkazan tek poneki polazak, a na nekima i više desetina. Zavisno od projekcija i analiza Sekretarijata za javni prevoz grada Beograda.

Da li će se ova tradicionalna letnja restrikcija u javnom gradskom prevozu i koliko odraziti na gužve u vozilima, tek ostaje da se vidi. Zavisno od toga koliki će broj Beograđana tokom naredna dva i po meseca krenuti na svoje zaslužene odmore van prestonice.

Zbog radova širom grada, Beograd će tokom letnjih meseci skoro potpuno biti bez trolejbusa. Naime, od sedam linija radiće samo jedna - 40 od Banjice do Zvezdare, a na njoj će biti angažovano 20 vozila.

Od danas se ukidaju trolejbuske linije 21L, 22L i 29L kao i autobuska linija 22A. Umesto njih će saobraćati autobusi 21A na relaciji Trg Slavija - Učiteljsko naselje, 22A Slavija - Kruševačka i, konačno, 29A Palata “Albanija” - Medaković 3.

Ako je za utehu Beograđanima, linije ka omiljenom gradskom letovalištu Adi Ciganliji biće uvedene i ove godine. Linija Ada 1 voziće od Trga republike do Ade Ciganlije i Vidikovca, a Ada 2 iz Zemuna do ovog kupališta. Do Ade će sa Konjarnika saobraćati linija Ada 3, iz Mirijeva Ada 4, a sa Bežanijske kose Ada 5.

Konačno, prema ranijim najavama gradskih čelnika, od 5. jula trebalo bi da bude uspostavljen tramvajski saobraćaj preko Mosta na Adi i to preko linija 11 i 13.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set