• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.06.2019

16:00

KLIME U AUTOBUSIMA MORAJU DA RADE! Vesić ZAGRMEO na sastanku sa sa čelnicima GSP!

Beograd

KLIME U AUTOBUSIMA MORAJU DA RADE! Vesić ZAGRMEO na sastanku sa sa čelnicima GSP!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je na sastanku sa čelnicima GSP-a tražio da mu dostave tačan podatak o broju autobusa koji imaju klimu jer je, kako je rekao, nedopustivo da jedan deo autobusa nema klimu, kao i da u onima koji ih imaju one ne rade jer ih neko nije popravio

On je to rekao za "Blic" nakon vanrednog kolegijuma sa čelnicima GSP-a, održanog sinoć, za koji list navodi da je bio "prilično buran", kao i da je Vesić bio prilično oštar u razgovoru sa predstavnicima preduzeća.

Prema Vesićevim rečima, gradom i dalje saobraćaju autobusi bez ugrađene klima, popularni "japanci", ali postoje i novi i autobusi stari pet, šest godina gde rashladni uređaji postoje, a nisu uključeni. 

- Do 10. jula, od 568 autobusa GSP koji se po letnjem redu vožnje nalaze na ulicama, 434 moraju da imaju klimu i ta klima mora da radi. To je maksimum koji u ovom trenutku možemo da imamo zato što imamo i autobuse gde je to nemoguće popraviti. S obzirom na to da tokom avgusta i septembra stižu 174 nova kineska autobusa, to znači da od 1. novembra ne sme da postoji više nijedan autobus bez grejanja i klime - rekao je Vesić.

Kako je dodao, to znači da naredne godine GSP neće imati nijedan jedini autobus bez klime, odnosno bez grejanja, a ako se to bude dogodilo, neko će odgovarati.

Foto: Tanjug/Fotoilustracija

Vesić je kazao i da će autobusi sa klimama biti podeljeni tako da na svako jedno vozilo bez sistema za rashlađivanje voze tri koja imaju klimu, kao i da je tražio da ona budu obeležena da bi putnici to znali.

- Skandalozno je što se ispostavilo da za 13 dana mogu da se poprave klime u više od 200 autobusa, a da do sada nisu popravljene zato što negde nedostaje remen ili neki znak. To je stvarno skandalozno. Ja se u ime grada izvinjavam građanima što u autobusima nije radila klima, morao sam da dođem ovde i da ih ''postrojim'' kako se to kaže da bismo nekako rešili ovaj problem - rekao je Vesić.

On je rekao i da će od ponedeljka gradski autobusi takođe biti kontrolisani i GSP kažnjavan kao što su prethodnih dana kažnjavani privatnici.

- Veći problem je sa tramvajima, pošto u trolejbusima klime rade. Mi imao stare češke tramvaje koji nemaju klimu i tu je nemoguće bilo šta uraditi. Radimo na tome da počnemo repariranje starih čeških tramvaja da bi i oni imali klimu i to nas čeka - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Znači, grmi , seva, vreme se menja a ciganke varošanke još iz sela nema.

Vule

pre 4 godine

Poštovani g. Vesiću, zbog vrućine u vozilima GSP-a, prljavih sedišta u tramvajima (špancima), nezakrpljenih rupa na trasam GSP-a (šta vredi kupiti novi autobus, kada ga vozači voze po rupama od metar, sve će da polome) neću više glasati za SNS. Pozdrav.

Milica

pre 4 godine

Vesiću u autibusima je pakao, radi grejanje u 99% autobusa. Kao u sauni. Ali to naravno ne smeta nadobudnim kontrolorima da se probijaju kroz putnike i traže karte.Sramota . Kakvu poruku šaljemo strancima kojih je sve više. Ljudi se krste.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set