• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.07.2019

11:15

VESIĆ: Za komunalnu policiju 40 novih vozila

Beograd

VESIĆ: Za komunalnu policiju 40 novih vozila

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas 40 novih vozila namenjenih Sekratarijatu za poslove komunalne policije i obišao zaposlene u tom sekretarijatu

Foto: Beograd.rs

Vesić je tom prilikom rekao da je ovih dana na snagu stupio Zakon o komunalnoj miliciji te da je Grad odlučio da komunalna milicija treba da bude bolje opremljena i zato im je danas na korišćenje predato 40 novih vozila.

Do sada je komunalna milicija za ceo Beograd imala devet automobila, a sada će ih imati četiri puta više kako bio mogla više pažnje da posveti komunalnom redu i da brinu o interesu građana -rekao je Vesić.

On je dodao da je za Grad Beograd komunalna milicija veoma važna.

Takođe je istakao da će sada moći efikasnije da se bori protiv onih koji stvaraju buku, bahato se parkiraju, i krše komunalni red u gradu. 

Komunalna milicija će se mnogo uspešnije uključiti u borbu protiv bespravne gradnje i svih onih koji krše zakon. Ona je pomoć policiji i zajednički brinemo o bezbednosti građana i tome da grad bude uređen - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Pored novih automobila koji imaju i novi dizajn Grad Beograd će nastaviti da ulaže u komunalnu miliciju i već je za rebalans budžeta pripremljena kupovina softvera koji će omogućiti da milicioneri imaju tablete tokom rada, kako bi efikasnije obavljali posao, zatim vozila koja će snimati saobraćane prekršaje, bahato parkiranje...

Kako je kazao, biće i više komunalnih milicionera budući da dosadašnji broj nije mogao da pokrije celu teritoriju grada.

Foto: Beograd.rs

Neke prigradske opštine uopšte nisu videle komunalnog milicionera, a sada će sve opštine imati stanicu komunalne milicije, istakao je.

Nastavićemo da ulažemo u opremu komunalne milicije, oni će dobiti novu uniformu, a ulaganje u komunalnu miliciju je ulaganje u red kako bi građani bili zaštićeni - rekao je Vesić.

Načelnik Komunalne policije Ivan Divac rekao je da je usvajanje zakona prvi korak u modernizaciji i razvoju komunalne milicije koja je, kako kaže, stvorena u interesu građana kako bi im se omogućilo rešavanje problema poput buke, bahatog parkiranja i da normalno žive u gradu.

-Hvala Beogradu, što je prepoznao značaj komunalne milicije, i skupštini što je ovaj zakon izglasala - rekao je Divac.

Predstavljanju novih vozila prisustvovala je i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, a njoj i Vesću predstavnici Sekretarijata uručili su zahvalnice.

Foto: Beograd.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

VESIĆOMANIJA!Pa,bre,bato sve to treba izdržavati?Da kažnjavaju na svakom koraku ne mogu da nadoknade ono što treba za njihove plate i gorivo? A među tim komunalcima šta mislite ima li,na primer,šumadinaca,sremaca ... ?

Iva ivanjica

pre 4 godine

Mi kupujemo Skodu Rapid za nase javne sluzbe a oni fabriku prave u Turskoj. Zasto ne kupjemo Ladu Vestu koja je u istoj kategoriji kao Rapid, a pri tom Rusi nisu priznali Kosovo kao sto su to ucinili Cesi i Nemci. Rusi su nam jedini prijatelji, policijo kupuj Ladu Vestu a ne Volkswagene namenjene Bliskom istoku i Severnoj Africi!

Sasa

pre 4 godine

Zašto Milicija pobogu ljudi. Pa zato su nas jebali devedesetih. To se odmah povezuje sa Jugom i komunizmom. Zar nemaju drugo ime. Naprimjer Komunalni redari i sl.

zoki

pre 4 godine

VESICU : Koliko si strpao u dzep gotovine zato sto si kupio SKODU a ne FIATA koji se proizvodi u SRBIJI , U svakoj drugoj zemlji bi te ubili i sva vozila zapalili lopove

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set