• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.07.2019

08:22

(VIDEO) BRŽE "KRPLJENJE" ULICA! VESIĆ: Koristimo novu metodu za saniranje udarnih rupa

Beograd

(VIDEO) BRŽE "KRPLJENJE" ULICA! VESIĆ: Koristimo novu metodu za saniranje udarnih rupa

Podeli vest

JKP Beograd put počelo je da primenjuje novu metodu za saniranje uradnih rupa na gradskim ulicama, koja će omogućiti da se, dnevno, umesto oko 30 sanira oko 130 udarnih rupa u gradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će, zahvaljujući primeni nove metode, do 1. septembra biti saniramo oko 70 odsto udarnih rupa u 10 gradskih opština, a tokom tog meseca i sve preostale.

Vesić, koji je noćas obišao putare na Novom Beogradu, rekao je da će večeras biti sanirano 130 rupa, a do ponoći ih je već sanirano 111.


On je pojasnio da Beograd put od večeras koristi samougradivi tvrdoliveni asfalt, sa mikroarmaturom, koji znatno ubrzava proces "krpljenja", na tri do pet minuta po jednoj rupi.

On je dodao da u 10 gradskih opština ima oko 6.000 udarnih rupa, od čega je 4.200 na kolovozu, a ostale na šahtovima i slivnicma, koje se rešavaju na drugačiji način.

Foto: Beograd.rs

Vesić je naveo da je do danas, oko 80 radnika Beograd puta, raspoređenih u nekoliko desetina ekipa, uspevalo da sanira oko 30 udarnih rupa dnevno.

- Primenom nove metode uspećemo da radimo oko 130 udarnih rupa na dan -  rekao je Vesić.

On je istakao da će do 1. septembra biti sanirano oko 70 odsto udarnih rupa na 10 gradskih opština, a tokom septembra i sve preostale udarne rupe.

U međuvremenu, pojaviće se i nove, građani će nam prijaviti one koje mi nismo evidentirali, ali primenom nove metode moći ćemo da rešimo ovaj problem - podvukao je Vesić i naveo da novu metodu koristi samo Beograd put i nijedno drugo preduzeće u Srbiji.

Foto: Beograd.rs

On je napomenuo da u sedam prigradskih opština u Beogradu ulice održavaju preduzeća koja imaju ugovore sa Gradom Beogradom, te dodao da očekuje da i te firme možda primene novu metodu.

Vesić je rekao da će udarne rupe da se saniraju noću, kako se ne bi ometao saobraćaj.

Rupe su, kako je naveo, jedan od problema koji se javlja posle zime kada se baca so ili posle obilnijih kiša, jer asfalt u većem broju ulica nije menjan 30-40 godina.

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao i da je nova metoda lični izum direktora Beograd puta inženjera Ivana Tejića, koji je tom preduzeću omogućio da je besplatno koristi, kao i da ju je potvrdio Institut za puteve. 

- Veoma sam zadovoljan što zaposleni u Gradskoj upravi i komunalnim preduzećima pokušavaju da daju doprinos rešavanju komunalnih problema - rekao je Vesić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 4 godine

Na Bežanijskoj kosi, u ul. Partizanske avijacije, preko puta crkve, sanirali ste rupu oko šahta u junu. Sada je već kraj septembra a oko rupe i dalje stoji gomila starog asfalta i polomljena barijera. Pretpostavljam da je to takođe neka nova metoda.

milos

pre 4 godine

Jel neko prešao skoro preko tramvajskog mosta? Da, znam da će uskoro da se ukloni i da na tom mestu ide novi, ali ove brda i doline i rupe po mostu su već dugo prisutne. Pređeš 10 puta most i potrebno je centriranje trapa. Sredite to.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set