• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2019

14:43

(FOTO/VIDEO) VESIĆ: SBB deset godina krao struju od stanara u Drinčićevoj

Beograd

(FOTO/VIDEO) VESIĆ: SBB deset godina krao struju od stanara u Drinčićevoj

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ponovio je danas da kablovski operater SBB nelegalno posluje i to pokazao na još jednom primeru, a ovoga puta u pitanju je, kako kaže, krađa struje od stanara u Drinčićevoj ulici

Reč je o Živoradu Jovanoviću koji stanuje u Drinčićevoj 6, na čiji se strujomer, prema Vesićevim tvrdnjama, SBB nelegalno priključio i krao struju deset godina.

 - Juče je Jovanoviću isključena struja. On se obratio mom kabinetu jer je posumnjao da je neko nelegalno bio priključen na njegovu struju, a pošto ovu zgradu održava ''Gradsko stambeno'', njihove ekipe su izašle na teren i konstatovale da se na njegov strujomer nelegalno priključio SBB -  pojasnio je Vesić novinarima.

Foto: Beograd.rs



Naveo je da je taj kablovski operater skoro deset godina bio priključen na Jovanovićev strujomer što, dodao je, znači da je on deset godina plaćao struju za SBB, ne znajući za to.

 - Pošto poslednja dva, tri meseca nije plaćao struju ona mu je isključena i sada se saznalo da on ustvari ne duguje za struju, već mu je isključena jer nije nastavio da je plaća za Dragana Šolaka, koji je suvlasnik SBB-a - rekao je Vesić i ocenio da je to skandalozno. 

Foto: Beograd.rs



Podsetio je da je nedavno pokazao i da SBB nelegalno postavlja svoju mrežu koristeći mrežu JKP "Beogradske elektrane" bez, kako je dodao, ijednog dinara nadoknade.

 - Nekoliko puta su pokušavali da me demantuju, a nikada nisu pokazali nijedan papir niti su uspeli da objasne i odgovore na moje pitanje da li su za to ikada platili jedan dinar Gradu Beogradu. Nikada nisu platili nijedan dinar ni za korišćenje mreže, a kao što vidite ne plaćaju ni struju - rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs



Naveo je da je ovo prvi slučaj da se otkrilo da se SBB prikačio na strujomer jednog građanina i dodao da takvih slučajeva sigurno ima još.

Vesić je pozvao građane da provere svoje strujomere, privatne i zajedničke, i dodao da će, ukoliko sumnjaju da se neko priključio na njihov strujomer, ekipe "Gradskog stambenog", ukoliko je reč o zgradi koju to preduzeće održava, doći i to proveriti.

Broj telefona u "Gradskom stambenom" je 0800 200 011. 


 - Ukoliko sumnjate da se neko priključio na vaš strujomer, zajednički ili privatni, javite se. Ukoliko ''Gradsko stambeno'' održava tu zgradu, njihove ekipe će doći da to provere i građani će dobiti zvaničan zapis na osnovu koga će moći da tuže odgovorne za to -  rekao je Vesić.

Naveo je da se Šolak bogati tako što krade struju od građana Beograda i dodao da se priča kako je SBB velika internacionalna kompanija i veliki investitor u Srbiju, a da se ispostavilo da ta kompanija krade struju u Srbiji.

Foto: Beograd.rs



 - Siguran sam da suvlasnici SBB-a ne znaju da firma koja je u njihovom vlasništvu krade struju u Srbiji i mislim da to nije u redu i da treba da plate apsolutno sve što su dužni i što troše, kao što plaća svaki građanin. Zašto bi Živorad Jovanović plaćao struju za Šolaka? - upitao je Vesić i zaključio da je primer u Drinčićevoj 6 potvrdio njegove navode da SBB često posluje nelegalno.

Jovanović je rekao da je među prvima uveo SBB kablovsku mrežu i da sumnja da ga je SBB krao poslednjih deset godina.

 - Da oni koriste našu struju uočili smo tako što nam je juče iskljucena struja i čim je isključena nestalo je SBB signala u celoj zgradi. Onda smo se obratili nadležnima da dođu i provere u čemu je problem i ustanovilo se da nam SBB krade struju -  rekao je Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

On je lopov 10000% .Ok. A ti si Vesiču bitanga id 7% .Lopina i probisvet. Svi vi ste obicna govna.

zoran

pre 4 godine

U svakom bloku na vrhu jednog solitera se nalaze SAT antene i tu je glavni prijem kablovske tv. Na potpuno identični način su se nakačili na zajedničko svetlo zgrade. Tu struju plaćaju svi stanari, a ima onih koji nisu korisnici SBB usluga.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set