• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beoinfo.rs

24.07.2019

12:14

BEOGRAĐANI, OVO JE VAŽNO! Radovi se na Trgu republike ZAVRŠAVAJU 1. SEPTEMBRA, sada se zna i ŠTA ĆE BITI SA TROLAMA!

Beograd

BEOGRAĐANI, OVO JE VAŽNO! Radovi se na Trgu republike ZAVRŠAVAJU 1. SEPTEMBRA, sada se zna i ŠTA ĆE BITI SA TROLAMA!

Podeli vest

Svi projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode se kraju, kao što je to slučaj sa Trgom republike, rekao je glavni urbanista Marko Stojčić gostujući u jutarnjem programu Studio B

On je rekao da trg zahteva veliki i čist prostor, što nije bilo slučaj sa prethodnim izgledom Trga republike, gde su se na manjem prostoru nalazile žardinjere, pešačka zona, zona za boravak i sedenje.

- Trg republike sada izgleda kao pravi evropski trg i logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni - rekao je Stojčić.

Na način kako se rekonstruiše Trg republike biće rekonstruisan i Trg Nikole Pašića, koji bi trebalo da bude slobodna površina.

- Planirano je da radovi započnu i budu završeni u toku sledeće godine. Bezistan će biti potpuno rekonstruisan, kao staza za pešačenje - rekao je Stojčić.

Potvrdio je da će saobraćaj na Trgu republike biti uspostavljen, kao što je i najavljivano, 1. septembra.

- U Vasinoj ulici će se vratiti trolejbusi do izgradnje terminusa u Dunavskoj ulici. Trolejbusi će u ovoj ulici biti do eventualne izgradnje podzemne garaže, koja zavisi od arheoloških iskopavanja na ovom delu. Nije tačno da su na tom lokalitetu rađena dva iskopavanja u poslednjih pola veka i nijedan arheolog nema tačne informacije o tome šta se tu nalazi. U ovom delu mi tražimo Singidunum i voleli bismo da ga pronađemo. To bi bilo prvo ozbiljno arheološko nalazište u Beogradu koje biSMO voleli da pokažemo svima - istakao je glavni urbanista.

On je objasnio da ukoliko se pronađu ostaci Singidunuma garaža se neće graditi u Vasinoj ulici, već će se povećati kapacitet podzemne garaže ispod sadašnjeg "Staklenca" odnosno Trga republike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set