• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2019

15:39

PREDSTAVNICI GRADA obišli putnike povređene u eksploziji u vozilu privatnog prevoznika

Beograd

PREDSTAVNICI GRADA obišli putnike povređene u eksploziji u vozilu privatnog prevoznika

Podeli vest

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević obišli su danas u Urgentnom centru putnike koji su povređeni u jutrošnjoj eksploziji u vozilu privatnog prevoznika Banbus na liniji 78 i u ime Grada Beograda izrazili žaljenje zbog ove nesreće. Vasiljević je precizirao da je jutros u 10.56 časova na liniji 78 došlo do eksplozije u vozilu broj 40342, koje je vlasništvo privatnog prevoznika

– Prema prvim informacijama, u toku vožnje, kada se vozilo nalazilo u Ulici neznanog junaka, eksplodirala je boca za komprimovani vazduh koja je fabrički ugrađena u krov vozila. Vozač je gradskom Sekretarijatu za javni prevoz poslao alarm u 11.15 sati – rekao je Vasiljević.

Vasiljević je dodao da je ovaj autobus star četiri godine i da je prošao tehnički pregled, a da će istraga utvrditi šta je bio uzrok nesreće. 

DIREKTOR URGENTNOG CENTRA: U eksploziji autobusa pet putnuka lakše povređeno, žena s težim povredama glave!

– Svi autobusi te marke ovog privatnog prevoznika biće poslati na vanredni tehnički pregled jer je jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza, pored redovnosti i udobnosti, upravo bezbednost – naveo je Vasiljević. 

Zamenik direktora Urgentnog centra dr Dušan Jovanović precizirao je da je primljeno šest pacijenata, od kojih pet ima lakše povrede, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena. Dijagnostika je u toku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Rezervoar za vazduh koji puni kompresor sigurno ima sigurnosni ventil koji zaustavi punjenje i automatski zaustavi rad kompresora.Verovatno u kabini vozača postoji manometar koji pokazuje nivo punjenja rezervoara.Na primer,to imaju i lokomotive jer se voz koči vazdušnim putem.Automatika se pokvarila jer nije sprečila prepunjenje rezervoara a sigurno kod vozača ima pokazatelj u vidu kazaljke.Mesto rezervoara mora biti tako zaštićen da eksplozija ne može da povredi putnike!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set