• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.08.2019

20:56

KONAČNO! Radojičić: Posle 60 godina, Beograd će dobiti Hitnu pomoć po EVROPSKIM STANDARDIMA!

Beograd

KONAČNO! Radojičić: Posle 60 godina, Beograd će dobiti Hitnu pomoć po EVROPSKIM STANDARDIMA!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je danas da je urbanistički projekat za najavljivanu rekonstrukciju zgrade Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć dostupan javnosti i da će do 8. avgusta biti izložen u zgradi Gradske uprave (Kraljice Marije 27)

Prema gradonačelnikovim rečima, sanacija ovog objekta planirana je u tri faze. U prvoj fazi će biti izgrađen potpuno novi blok A, blok B se delom dograđuje i delom obnavlja, dok je za treći blok – blok C planirana rekonstrukcija. 

Prvi čovek Beograda podsetio je da od kada je izgrađena šezdesetih godina, zgrada Hitne pomoći nikada nije bila rekonstruisana, a da se broj stanovnika u prestonici višestruko uvećao. 

– Grad Beograd je milionski glavni grad i konačno će nakon 60 godina dobiti Hitnu pomoć, ali po evropskim standardima, koja će moći da odgovori svim potrebama građana. Planirano je da bude dograđeno šest hiljada kvadrata, što će ukupno sa postojeće dve hiljade biti ukupno osam hiljada kvadrata – najavio je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.  

SPORTSKI CENTAR PONOVO NOSI IME 25. MAJ! SUBNOR: Hvala predsedniku Vučiću, Goranu Vesiću i Gradu Beogradu na negovanju poštovanju boraca protiv fašizma!



On je naglasio da je važno što će rekonstruisana zgrada Hitne pomoći imati edukativni centar sa svim potrebnim uslovima.

– U edukativnom centru projektovana je sala za predavanja poput amfiteatra sa 195 mesta i pet kabineta, gde će se vršiti obuka specijalizanata, stalni treninzi ekipa Hitne pomoći, kao i obuka starijih i mlađih sugrađana za pružanje prve pomoći – rekao je Radojičić.



Kako je dodao, Kol centar će biti izuzetno značajan deo zgrade s obzirom na to da iz ovog dela sve ekipe dobijaju instrukcije za dalji rad, a rekonstrukcijom će biti znatno veći i funkcionalniji. 

VESIĆ: Uređujemo čitav potez oko Skadarlije



Gradonačelnik Radojičić je podsetio da je zgrada Hitne pomoći jedna od četiri koje će se rekonstruisati po principima energetske efikasnosti – projekat „Termalna rehabilitacija četiri javna objekta u Beogradu” koji ima za cilj promovisanje smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte i potrošnje energije. 

– Realizacijom ovog projekta smanjiće se emisija ugljen-dioksida za 40 do 70 odsto, dok će uštede za grejanje i potrošnju električne energije biti i do 60 odsto. Ovaj projekat omogućava rekonstrukciju i termalnu rehabilitaciju gradskih objekata koji su od vitalnog značaja za funkcionisanje grada, a to su pored Hitne pomoći, Studentska poliklinika i Stacionar, i Gradska biblioteka, jedan od kulturnih spomenika naše prestonice – istakao je Radojičić.

RADOJIČIĆ: Rekonstrukcije ulica teku po planu, bićemo spremni za početak nove školske godine!



Gradonačelnik Beograda je dodao da je ukupna vrednost projekta 16 miliona evra, od čega 11 miliona evra predstavlja doprinos EU (IPA 2018), a pet miliona evra iznosi zajam koji će Grad Beograd uzeti od EBRD. On je najavio početak realizacije projekta Hitne pomoći za prvu polovinu 2020. godine i dodao da ova četiri objekta neće biti jedina koja će se rekonstruisati po principima energetske efikasnosti.

– Ovo je pilot projekat na temu energetske efikasnosti, ali ovde nećemo stati. Razmatra se mogućnost nastavka realizacije ovog projekta uz uključivanje drugih gradskih objekata, a fokus će ubuduće biti na objektima socijalne i dečje zaštite – rekao je gradonačelnik Radojičić. 

Radojičić je zaključuo da će, uz veliko zalaganje Ministrastva zdravlja koje poslednjih godina svakodnevno radi na poboljšanju medicinskih uslova u celoj Srbiji, i Grad Beograd ovim projektom dati svoj doprinos.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set