• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2019

20:39

IZMENA STATUTA GRADA NA SNAZI! Radojičić: Nastavljamo decentralizaciju, opštinama 60 dana da izvrše usklađivanje

Beograd

IZMENA STATUTA GRADA NA SNAZI! Radojičić: Nastavljamo decentralizaciju, opštinama 60 dana da izvrše usklađivanje

Podeli vest

Odluka o promeni Statuta Grada Beograda stupila je na snagu početkom avgusta. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je da se iz tog razloga očekuje pojačana aktivnost gradskih opština radi usklađivanja statuta gradskih opština sa Statutom grada

– Gradske opštine dužne su da u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Statuta Grada Beograda izvrše usklađivanje svojih statuta. Istakao bih da se jedna od bitnih nadležnosti koje je grad ovim statutom preneo na gradske opštine odnosi na obavljanje poslova iz oblasti uređenja slobodnih površina unutar blokova, uređenja zelenih površina i dečjih igrališta. Jedan od motiva za prenošenje ove nadležnosti gradskim opštinama jeste činjenica da će gradske opštine u koordinaciji sa građanima ove poslove obavljati još efikasnije, što će doprineti boljoj opštoj uređenosti grada – naglasio je gradonačelnik. 

KONAČNO! Radojičić: Posle 60 godina, Beograd će dobiti Hitnu pomoć po EVROPSKIM STANDARDIMA!



Posebno su značajne promene Statuta koje se odnose na nadležnosti prigradskih opština, pre svega u urbanističkoj i komunalnoj delatnosti.

– Nove nadležnosti koje su prenete na pojedine gradske opštine iz oblasti urbanizma ubrzaće dinamiku pokrivenosti grada planskom dokumentacijom, čime će se stvoriti uslovi za još brži ekonomski razvoj grada. Smatram da nije na odmet još jednom ponoviti da je cilj donošenja ovog statuta bio da se nastavi sa decentralizacijom kako bi gradska, odnosno opštinske uprave bile što efikasnije u pružanju usluga Beograđanima. Naravno da poveravanje novih nadležnosti obavezuje grad da prilikom donošenja budžeta za narednu godinu opredeli gradskim opštinama sredstva za izvršavanje tih nadležnosti – istakao je Radojičić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set