• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2019

21:32

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA TOKOM BIRFESTA! Bezbednost tokom vožnje najbitnija!

Beograd

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA TOKOM BIRFESTA! Bezbednost tokom vožnje najbitnija!

Podeli vest

Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i alkoholisanosti vozača tokom Birfesta koji je počeo na Ušću, izjavio je danas zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Boban Milinković

- Saobraćajna policija preduzima sve mere da bi poboljšala stanje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Konstantno se kontroliše brzina kretanja i alkoholisanost vozača. Naročito tokom Birfesta će ta kontrola biti znatno intenzivnija - rekao je Milinković za Tanjug.

Naveo je da je broj poginulih na putevima u Srbiji nešto povećan od početka letnje turističke sezone i da je to posledica pre svega neprilagođene brzine kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, kao i umora vozača. 

Saobraćajna policija kontrolisala je danas u Novom Beogradu alkoholisanost vozača, a u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim" Milinkoviću je uručena donacija Apatinske pivare, 10 alkometara najnovije generacije. 

- To će značiti naravno još efikasniju kontrolu alkoholisanosti vozača od strane saobraćajne policije - rekao je Milinković. 

Naglasio je važnost prevencije i naveo da saobraćajna policija nastoji da kroz određene aktivnosti,a ne samo kažnjavanjem učesnika u saobraćaju utiče na njihove stavove o poštovanju saobraćajnih propisa. 

BEOGRAĐANI, OBAVEZNO PROČITAJTE: Izmene linija gradskog prevoza zbog Beer festa

Nije dovoljno samo napisati kazne kada učesnik u saobraćaju pogreši, već uticati na njega da shvati da je poštovanje saobraćajnih propisa značajno i za njegovu bezbednost, ali i bezbednost svih drugih učesnika u saobraćaju - poručio je Milinković. 

Direktorka marketinga Apatinske pivare Olivera Nikodijević rekla je da "Apatinska pivara" već 13 godina učestvuje u zajedničkoj akciji sa Upravom saobraćajne policije u okviru koje dodeljuje alkometre saobraćajnoj policiji. 

To je sjajna akcija koja pomaže prevenciji nesreća koje se nažalost sve više i više dešavaju i zapravo one potvrđuju koliko je važna naša zajednička akcija sa saobraćajnom policijom - rekla je Nikodijević za Tanjug. 

Navela je da se tokom cele godine organizuju razne akcije u vreme trajanja veliki događa i festovala čiji je cilj promovisanje prevencije. 

Naš cilj je da upozorimo ljude da budu odgovorni i da zapravo vode računa o tome da kada već konzumiraju alkohol ne sedaju za volan, jer tako ugrožavaju i svoj i tuđe živote - kazala je Nikodijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set