• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.08.2019

08:48

VESIĆ: Postavljene šine, saobraćaj u Karađorđevoj ulici od 1. septembra!

Beograd

VESIĆ: Postavljene šine, saobraćaj u Karađorđevoj ulici od 1. septembra!

Podeli vest

Postavljanje tramvajskih šina u Karađorđevoj ulici je završeno, radovi se odvijaju po planu i automobilski i tramvajski saobraćaj će kroz tu ulicu početi da se odvija 1. septembra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

- Kako smo obećali građanima, Karađorđeva ulica biće prohodna za tramvajski i automobilski saobraćaj od prvog septembra - rekao je Vesić gostujući na Pinku i dodao da će se posle tog roka nastaviti sa preostalim radovima na uređenju trotoara i okolnog terena, kao i Savskog keja koji će biti uređen do januara 2020. godine.

- Upravo smo završili polaganje tramvajskih šina i izgradnju stubova kontaktne mreže, a u narednih deset dana polažemo kamene kocke u tramvajske baštice i završavamo izgradnju druge kolovozne trake - rekao je Vesić.

On je dodao da će narednog vikenda, u subotu na nedelju, biti potpuno zaustavljen saobraćaj u Karađorđevoj ulici kako bi se izvelo završno asfaltiranje.

- Biće to prvi put od početka radova da će saobraćaj biti zaustavljen potpuno i zato je izabran vikend, a završno asfaltiranje znači da su radovi gotovi jer se to radi na kraju - rekao je Vesić i objasnio da će posle završnog asfaltiranja biti urađena horizontalna signalizacija, te da će Karađorđeva biti spremna za saobraćaj.

Naveo je da je u okviru rekonstrukcije te ulice, dužine 682 metra, izgrađena nova tramvajska pruga i kontaktna mreža do okretnice kod Kalemegdana. 

Kako je dodao, tramvajska pruga je neposredno iza Brankovog mosta pomerena ka reci Savi čime se dobija više prostora za pešački saobraćaj uz postojeće objekte.

- Vozila će koristiti po jednu saobraćajnu traku sa obe strane tramvajske baštice. Trasu tramvaja će koristiti i vozila za javni prevoz putnika radi ubrzanja protoka saobraćaja, uz ostvarivanje maksimalne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju - pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Naveo je da je u zoni zgrade Kapetanije izgrađena niša za putničke autobuse odakle će se prevoziti putnici sa turističkih brodova, od pristaništa ka centru grada.

- Savski kej će biti uređen na delu od Brankovog mosta do kraja Beton hale na površini od oko jedan hektar. Biće uređene zelene parkovske površine i pešačke staze, postavljeno dečije igralište, dok će biciklistička staza duž celog poteza biti širine od 2,5 do 3,5 metra i predstavljaće deo biciklističkog koridora Dorćol-Ada Ciganlija - rekao je Vesić.

Naveo je da će na Savskom keju biti formiran travnjak i posađena nova stabala, žbunje i ukrasno bilje, kao i urbani mobilijar, te da će za potrebe navodnjavanja i odvođenja otpadnih i atmosferskih voda biti postavljeno više od 2.000 metara infrastrukturnih vodova.

Vesić je dodao da radove čija je vrednost 854,3 miliona dinara za rekonstrukciju Karađorđeve ulice i uređenje Savskog keja finansira Grad Beograd.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set