• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.09.2019

16:18

MANIFESTACIJA "Pozorište na trgu - portal ka vekovima" u nedelju 8. septembra na Trgu Republike

Beograd

MANIFESTACIJA "Pozorište na trgu - portal ka vekovima" u nedelju 8. septembra na Trgu Republike

Podeli vest

Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra, biće održana manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima" u okviru koje će Narodno pozorište u Beogradu održati niz koncerata i predstava

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, program, koji će biti besplatan, počeće u 11 sati i trajaće do ponoći, a od sadržaj će biti raznolik - od predstava za decu do opere i baleta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je jedan od razloga rekonstrukcije Trga da postane mesto za kulturne događaje, pozorišne predstave, koncerte i da je zbog toga, navodi, urađena posebna rasveta, kao i instalacije da bi takvi programi mogli da se održavaju.

Vesić je rekao da će Narodno pozorište biti prvo koje će imati jedan takav događaj na nedavno rekonstruisanom Trgu, dodajući da će to praktično moći da bude njihova treća scena.

"Želeli smo da pokažemo da je ovo sjajan prostor za takve manifetacije", kazao je Vesić i dodao da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa za prostor na mestu zgrade Staklenca, što će, kaže, zaokružiti rekonstrukciju Trga.

(FOTO) POGLEDAJTE NOVO LICE TOPLIČINOG VENCA! VESIĆ: Radimo ovo za decu koja ostaju iza nas!

U okviru manifestacije, predviđeno je da program započne u 11 sati promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva na velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u 12 sati kod Kultrunog centra Beograd uslediće program za decu - najlepše srpske bajke, kao i drugi sadržaji za najmlađe posetioce koji će trajati do 19 sati.

Centralni deo programa počeće u 20 časova projekcijom istorijskih fotografija na zgradi Narodnog pozorišta, a odmah potom biće održan gala koncert opere Narodnog pozorišta ispred spomenika Knezu Mihailu.

Program se završava u ponoć, baletskom predstavom "Ko to tamo peva". Najavljeno je i da će Narodno pozorište biti otvoreno za obilazak posetilaca od 12 sati pa do uveče. Na konferenciji za medije govorili su i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i predstavnici uprave pozorišta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set