• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2019

12:32

VESIĆ: Beograd počinje izgradju četiri vrtića!

Beograd

VESIĆ: Beograd počinje izgradju četiri vrtića!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas gostujući u Jutarnjem programu „Studija B” da Grad Beograd počinje izgradnju četiri nova vrića

– Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda izabrala je izvođače za projektovanje i izgradnju četiri nova dečija vrtića. Vrtići se nalaze u Novogradskoj ulici u Zemunu, na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Filmskom gradu na Čukarici i u Obrenovcu. Ukupna vrednost koja će biti ugovorena za projektovanje i izgradnju sva četiri objekta je 775 miliona dinara bruto. Rok za izradu kompletne tehničke dokumentacije i izvođenje radova na pojedinačnim objektima je od 12 do 15 meseci, zavisno od vrtića. U novoizgrađenim vrtićima biće mesta za 775 mališana – rekao je Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd početkom ove godine doneo Program izgradnje objekata predškolskog obrazovanja kojim je predviđeno finansiranje i realizacija predškolskih ustanova na teritoriji grada, odnosno na opštinama gde postoji potreba za izgradnjom ovakvih objekata, a radi prihvatanja većeg broja dece predškolskog uzrasta.

– Projektovanje i izgradnja prva četiri objekta odabrani su u saradnji sa gradskim opštinama i nadležnim sekretarijatom, kao i i u skladu sa imovinsko-pravnim statusom zemljišta, odnosno stepenom opremljenosti lokacija infrastrukturom neophodnom za funkcionisanje objekata – naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, ugovorima za projektovanje i izgradnju realizovaće se tipski objekti po sistemu „ključ u ruke”, što će, dodao je, omogućiti da po završetku izgradnje objekti budu potpuno opremljeni i spremni za upotrebu.

(FOTO) RADOJIČIĆ SA GRČKIM MONAHINJAMA KOJE SU POMOGLE SRBIMA TOKOM AKCIJE "OLUJA"! Primile 1.500 ljudi i dece u manastir

- Projektovaće se najefikasnija i najekonomičnija rešenja, tako da će prostor za igru dece biti organizovan u unutrašnjosti parcele, dok će prostorije za boravak dece biti u dvorišnom delu objekta, a prateći sadržaji prema ulici, kako bi se osigurala maksimalna bezbednost. Objekti će biti građeni od kvalitetnih i trajnih materijala koji zadovoljavaju tražene norme za ovu vrstu objekta i koji moraju da budi ekološki ispravni i primenjivi na objektima u kojima borave deca – pojasnio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je dodao da je ovim programom predviđena izgradnja 17 novih vrtića i dodao da danas u Beogradu u vrtiće ide oko 70 hiljada dece, dok je samo pet godina ranije broj dece u vrtićima bio skoro duplo manji, kao i da danas roditelji za boravak deteta u vrtiću plaćaju oko 5.500 dinara, dok je pre pet godina plaćano 9.500 dinara.

– Pored toga, Grad Beograd je već platio skoro dve milijarde dinara roditeljima kojima su nezakonito naplaćivane duplo skuplje naknade za boravak dece u vrtićima od 2008 do 2013. godine – rekao je Vesić i dodao da Grad Beograd i pored toga uspeva da gradi nove vrtiće.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Vesićeve nezavisne dnevne novine INFORMER objavile - Beograd gradi četiri vrtića!Tek da se Vesić oglasi?ZNATE LI ŠTA JE VEST? To da Beograd GRADI 40 vrtića! I slovima ČETERES VRTIĆA!

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set