• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2019

19:10

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Prioritet u našem poslu jeste transparentnost i redovno informisanje svih građana!

Beograd

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ: Prioritet u našem poslu jeste transparentnost i redovno informisanje svih građana!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je da smatra značajnim da je na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs) svima dostupan „Građanski vodič” koji je proistekao iz odluke o završnom računu za prethodnu godinu. Građanski vodič je prezentacija koja ima za cilj da što jednostavnije i pristupačnije prikaže na koji način je prethodne godine utrošen novac iz budžeta Grada Beograda

Građanski vodič je nastao kao plod inicijative Gradske vlasti za veće uključivanje građanske javnosti u proces pripreme budžeta Grada Beograda. Namera je da svim građanima sažeto i jasno prikažemo koliko je ostvareno prihoda i primanja, kao i koliko je utrošeno rashoda i izdataka u prethodnoj godini kako po budžetskim korisnicima tako i po programima – rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić je dodao da, iako nije moguće objasniti celokupan budžet u ovako kratkoj formi, se nada da će Gradska vlast uspeti u nameri da Odluku o budžetu učini razumljivom i da na jednostavan način približi svima u koje svrhe se koriste javna sredstva da bi se zadovoljile potrebe građana.

Ova prezentacija ima za cilj transparentnost, te očekujemo da se poveća interesovanje i učešće naših sugrađana u postavljanju ciljeva, definisanju prioriteta i planiranju razvoja Grada Beograda. To bi ujedno doprinelo još boljem upravljanju javnim finansijama u Gradu Beogradu, kao i učešću građana u javnim raspravama – zaključio je gradonačelnik.

„Građanski vodič” je rezultat saradnje Beograda sa Stalnom konferencijom gradova i opština - SKGO kao partnerom a u skladu sa razvojnom pomoći Evropske Unije. Doprinos da ova prezentacija bude prilagođena i jasna dali su i zaposleni u Sekretarijatu za finansije Grada Beograda.

Kao gradonačelnik trudio sam se da zajedno sa kolegama što je moguće više pojednostavim prezentaciju i učinim je razumljivijom svim našim sugrađanima – dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je još jednom pozvao sve građane i na aktivno učešće u procesu pripreme budžeta za narednu godinu, kako bi budžetska sredstva bila utrošena u skladu sa potrebama građana a sve sa ciljem boljeg i kvalitenijeg života svih nas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set