• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2019

22:32

(FOTO) POČEO SA RADOM kontrolno-operativni centar ''Parking servisa''

Beograd

(FOTO) POČEO SA RADOM kontrolno-operativni centar ''Parking servisa''

Podeli vest

U garaži u Masarikovoj ulici u Beogradu počeo je da radi kontrolno-operativni centar JKP "Parking servis" koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jedan od najmodernijih i koji ima malo koja kompanija u Evropi i koji pokazuje da je Beograd već napravio prve korake kada je u pitanju smart siti. Vesić je novinarima, nakon prezentacije rada tog centra, rekao da je on prvobitno zamišljen kao kontrolno-operativni centar za potapajuće stubiće jer je, kako je podsetio, "Parking servis" nedavno, odlukom Grada, dobio nadležnost da upravlja i potapajućim stubićima

- Oni trenutno kontrolišu 12 lokacija na kojima se nalaze potapajući stubići, sedam u samom centru grada i pet u Zemunu - rekao je Vesić.

Istakao je da je reč o najmodernijim potapajućim stubićima s kamerama, kakvi postoje u Nemačkoj, zahvaljući kojima se bez problema kontroliše ko ulazi u pešačku zonu u koju, podsetio je, mogu da uđu stanari koji tu žive, koji imaju posebne nalepnice Sekretarijata za saobraćaj, kola Hitne pomoći, vatrogasna vozila...

Foto: Skupština Beograda

- S druge strane, na vrlo brz i efikasan način se rešava bilo kakvo zaklanjanje tih stubića jer postoje dve patrole komunalne policije koje odmah reaguju i naplaćuju kazne. Na taj način se omogućava da ulaz u pešačku zonu bude apsolutno siguran - rekao je Vesić.

Naveo je da je raspisan tender i da će u narednom periodu još 14 lokacija u gradu biti pokriveno potapajućim stubićima, među kojima i Kosančićev venac.

Foto: Skupština Beograda

- Na taj način ćemo štititi pešačku zonu i uz taj restriktivni saobraćaj omogućavati da u tu zonu mogu da uđu samo oni koji na to imaji pravo - rekao je Vesić.

Naveo je da se iz kontrolno-operativnog centra "Parking servisa" kontroliše i ulaz i izlaz iz svake garaže, jer ljudi koji tu rade imaju komunakciju s građanima koji eventualno imaju problem oko naplate.

Foto: Skupština Beograda

- Mogu da reaguju na svaki problem koji se desi u garaži, požar i slično, i da kontrolišu sva druga mesta koja su značajna za rad ''Parking servisa''... mogu i lično da razgovaraju sa onima koji ulaze u pešačku zonu. Kamere prepoznaju tablice, ali ako se desi da su tablice zaprljane ili postoji neki drugi problem, oni u svakom trenutku imaju direktnu komunikaciju - rekao je Vesić.

Kako je istakao, na ovaj način se pokazuje da beogradski "Parking servis" drži korak sa svetom.

Foto: Skupština Beograda

To, dodao je, dokazuje i nagrada koju je to preduzeće dobilo prošle nedelje u Malagi kada je garaža "Obilićev venac" dobila prvu nagradu u kategoriji najbolje rekonstruisane garaže na konkursu Evropske parking asocijacije.

Foto: Skupština Beograda

Prezentaciji o radu kontrolno-operativnog centra "Parking servisa" su, između ostalih, prisustvovali direktor tog preduzeća Andrija Čupković i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set